Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit november 11, 2021 tonen

Veel psychische klachten en drugsgebruik studenten door corona

  Veel psychische klachten en drugsgebruik studenten door corona Vertaling advies COVID-19-vaccinatie voor zwangeren 11 november 2021 Het advies van de KNOV, NVOG en NVK is vertaald in het Arabisch, Engels, Pools en Turks.Lees verder Aanpassing tarieven 2022 Op donderdag 23 september heeft het kabinet besloten om vanaf 2022 voor de zorgsalarissen 675 miljoen euro per jaar extra beschikbaar te stellen. Een deel van dat geld zal zijn weg naar de huisartsenzorg moeten vinden. Dit heeft geleid tot een herberekening van de tarieven van 2022. Ook is er rekening gehouden met de stijging van de… The post Aanpassing tarieven 2022 first appeared on... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Zorg voor kwetsbare jongeren onder druk; Hoogspecialistische jeugdzorg loopt vast in stelsel

  Zorg voor kwetsbare jongeren onder druk; Hoogspecialistische jeugdzorg loopt vast in stelsel Gespreksondersteunend tekenen Bij het Congres Partners in Verstaan gaven collega's Judith van Damme en Nicole Bos vandaag een workshop gespreksondersteunend tekenen. Met de handige tips en bruikbare voorbeelden kan iedereen […] Lees meer Brandbrief aan kabinet: stevige maatregelen nodig om zorg overeind te houden V&VN wil dat het kabinet stevig ingrijpt om de verdere verspreiding van covid-19 in te dammen. Ook moet het kabinet, gelet op de hoge uitval onder onze beroepsgroepen,... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

LVVP ondersteunt leden bij maken bezwaar tegen afslagen tarieven door zorgverzekeraars

  LVVP ondersteunt leden bij maken bezwaar tegen afslagen tarieven door zorgverzekeraars Een van de acties is dat we ons – op verzoek van vele leden – beraden op het nemen van juridische stappen ... CZ gaat omzetmaximum 2022 voor alle vrijgevestigde contractanten opnieuw beoordelen Zoals eerder aangekondigd hebben we een goed en constructief gesprek gevoerd met CZ, over de volgende onderwer 'Ik ben hartstikke trots op onze groeiende club' Bijna twintig jaar was hij werkzaam in de ggz. Hoe heeft hij die enerverende jaren ervaren? Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Kennis delen bij Stichting Ela

  Kennis delen bij Stichting Ela Eleos is nu NEN7510 gecertificeerd Het bericht Eleos is nu NEN7510 gecertificeerd verscheen eerst op Eleos. Vertaling standpunt COVID-19-vaccinatie voor zwangeren 11 november 2021 Het standpunt van de KNOV, NVOG en NVK is vertaald in het Arabisch, Engels, Pools en Turks.Lees verder Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Rubriek normen #7

  Rubriek normen #7 In de vorige r... Terugblik HRM-actualiteitenseminar 2021 ... EMC-ESD event op 23 november bij Van der... Op dinsdag 23 november... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Thuisbevalcultuur officieel Immaterieel Erfgoed Nederland

  Thuisbevalcultuur officieel Immaterieel Erfgoed Nederland 11 november 2021 Een paar jaar lang is er in stilte achter de schermen gewerkt aan de bijschrijving van de Thuisbevalcultuur in de Nederlandse lijst van Immaterieel erfgoed.Lees verder Tweede Kamer in debat met Blokhuis over ggz Op dinsdag 9 november behandelde de Vaste Kamercommissie voor VWS in een Commissiedebat de onderwerpen ggz, maatschappelijke opvang en su├»cidepreventie. Woordvoerders van de fracties gingen in debat met demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis over deze brede onderwerpen. Study on the Evaluation of the Electroma... Als bestuur houden we ... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Kamerbrief over datalek aanvullend onderzoek inkoop PBM

  Kamerbrief over datalek aanvullend onderzoek inkoop PBM Staatssecretaris Blokhuis informeert de Tweede Kamer over datalek aanvullend onderzoek inkoop PBM Uitwisselen van tocilizumab en sarilumab tussen ziekenhuisapotheken tijdelijk toegestaan Door de toename van het aantal pati├źnten met COVID-19 en daarmee de toename van het aantal behandelingen met RoActemra® (tocilizumab) en Kevzara® (sarilumab), zijn in sommige ziekenhuizen tekorten van deze geneesmiddelen ontstaan. Tegelijkertijd hebben andere ziekenhuizen nog wel voldoende voorraad van deze ontstekingsremmers. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft daarom besloten dat... COVID-webinar 17 november 2021 Woensdagavond 17 november van 20.00-21.15 uur verzorgt Medische Scholing in opdracht van het RIVM en in samenwerking met de GGD-GHOR, NVK, NVvP, KNMG en het NHG opnieuw een webinar. Schrijf u gratis in en b

Kort economisch nieuws van 10 november 2...

  Kort economisch nieuws van 10 november 2... Op woensdag mel... 'Als wethouder kan ik niet zonder de kennis van zorgorganisaties' Wat is prostaatkanker en hoe ontdek je het? 'Klachten ontstaan in laat stadium' Elke week stellen we een gezondheidsvraag aan een medisch deskundige. Deze week: heb ik kans op prostaatkanker? Huisarts Kees Vos: "Per jaar sterven drieduizend mannen aan prostaatkanker. Dat aantal moet omlaag. Bespreek vanaf je vijftigste het risico met de huisarts." Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .