Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit november 9, 2021 tonen

VIG Talk: De weg naar duurzame, betaalbare zorg

  VIG Talk: De weg naar duurzame, betaalbare zorg Blog Gerard Schouw: Wereld op z'n kop Maak intimiteit en seksualiteit bespreekbaar in het verpleeghuis Vandaag is de Dag van de Mantelzorg. Dit jaar besteden we aandacht aan het bespreekbaar maken van intimiteit en seksualiteit in het verpleeghuis. We belichten daarbij het oogpunt van mantelzorgers van mensen met dementie. Hierover spraken we met psycholoog Nathalie van Ruijven, werkzaam bij Pieter van Foreest: "Het moet bespreekbaar zijn. Mantelzorgers die dit lezen, maar het niet durven, wil ik Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Duidelijke keuzes en afspraken over digitale infrastructuur Zeist

  Duidelijke keuzes en afspraken over digitale infrastructuur Zeist Ruth Peetoom luidt noodklok over wachttijden voor ggz-zorg Nico Bernts: "Je zou kunnen zeggen dat voordat er gezondheidscentra waren de eerste lijn niet bestond" Interview met Nico Bernts over het ontstaan van gezondheidscentra. Het bericht Nico Bernts: "Je zou kunnen zeggen dat voordat er gezondheidscentra waren de eerste lijn niet bestond" verscheen eerst op InEen. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Ledenblad De Dokter: dit leest u in de nieuwste editie

  Ledenblad De Dokter: dit leest u in de nieuwste editie Donderdag 11 november ontvangen alle leden de nieuwe editie van de Dokter thuis. Margarita Tukker, derdejaars huisarts in opleiding in Hoensbroek, neemt u alvast mee door het nieuwe nummer. Starten en werken met Welzijn op Recept Welzijn op Recept is een alternatief voor mensen met psychosociale klachten. De belangstelling voor Welzijn op Recept neemt nog steeds toe. Dat is een goede ontwikkeling. Welzijn op Recept is een verbinder tussen zorg en sociaal domein en helpt zo mensen snel op weg naar de juiste plek om aan de slag te gaan met […] The post Starten en werken met Welzijn op Recept appeared first on... Karakter Kinder- en Jeugdpsychiatrie, locatie Nijmegen De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd voerde in het voorjaar van 2021 zeven toezichtbezoeken uit in het kader van het thematisch toezicht naar de implemen

IZZ compenseert ook in 2022 eigen risico van zorgmedewerkers met covid

  IZZ compenseert ook in 2022 eigen risico van zorgmedewerkers met covid Stichting IZZ gaat zorgmedewerkers met een collectieve IZZ Zorgverzekering ook in 2022 het verplichte eigen risico van 385 euro compenseren als zij corona oplopen en daardoor hun eigen risico moeten aanspreken. Over 5,000,000 have died from COVID-19 Ruth Peetoom: "Wachttijden voor ggz-zorg blijven Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

MIND: GGZ Kamerdebat – alleen sámen kunnen we alle mensen helpen

  MIND: GGZ Kamerdebat – alleen sámen kunnen we alle mensen helpen 9 november 2021 – De wachttijden en -lijsten in de ggz zijn een probleem. Nog steeds wachten veel teveel mensen en een groot deel veel te lang op ggz. Ondertussen neemt de vraag naar hulp door psychische klachten toe. Dit probleem ligt voor een groot deel op het bord van de ggz. Maar ook andere... Lees verder... Het bericht MIND: GGZ Kamerdebat – alleen sámen kunnen we alle mensen... Wat is een mensenleven waard? Investeren in zelfmoordpreventie loont! 9 november 2021 – Een suïcide heeft afschuwelijk veel impact op de familie, vrienden en collega's van het slachtoffer en op de professioneel betrokkenen. Er is pijn, verdriet, verlies aan kwaliteit van leven en levensvreugde. Door zelfmoordpreventie en vroegdetectie wordt veel persoonlijk leed voorkomen. Maar het bespaart de maatschappij ook veel uitgaven. Ondersteund door de Deloitte.

Update on COVID-19 Delta variant and other variants of concern

  Update on COVID-19 Delta variant and other variants of concern Week van de pleegzorg Elk jaar organiseert Jeugdzorg Nederland de Week van de Pleegzorg. Dit jaar is de week van de Pleegzorg van woensdag 3 tot en met woensdag 10 november 2021. Tijdens deze week staan er veel verschillende activiteiten op de agenda, waaronder speciale activiteiten om pleegouders in het zonnetje te zetten. Wethouder Jeugd Pieter Paans: 'Pleegzorg is zo ontzettend belangrijk. Wij zijn de... Verpleeghuizen willen boosterprik vervroegen Bewoners en personeel van verpleeghuizen kunnen niet tot december of januari wachten op een boosterprik tegen het coronavirus. Daarvoor waarschuwen zorgbestuurders in Nieuwsuur. Minister Hugo de Jonge zegt "te kijken" of de extra prik vervroegd kan worden. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hel