Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit oktober 25, 2021 tonen

Last Man Standing 2021: doe jij mee?

  Last Man Standing 2021: doe jij mee? Zaterdag 30 oktober 2021 vindt de 5e editie van Last Man Standing plaats, georganiseerd door stichting MIND. Op deze dag staan overal in het... Lees verder Wettelijk minimumloon per 1 januari 2022 Update medicatiekennis: herhaling en verdieping Nascholing op locatie Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Symposium Familie- en betrokkenenraad (FBR) Reinier van Arkel

  Symposium Familie- en betrokkenenraad (FBR) Reinier van Arkel Ervaringen delen kan helen De FBR organiseert ter gelegenheid van haar 10-jarige bestaan een symposium op woensdagmiddag 24 november 2021. Centrale thema's zijn communicatie en verbinding. Op verschillende manieren wordt toegelicht hoe doelgerichte, betekenisvolle communicatie en het uitwisselen... Geen toegang Wlz voor jeugdigen met een psychische stoornis Zorgprestatiemodel en eigen risico in 2022 Per 1 januari 2022 gaat landelijk het zorgprestatiemodel in; een nieuwe manier van het betalen van de kosten van de geestelijke gezondheidszorg. Betaling gaat plaats vinden op basis van zorgprestaties en niet langer op basis van zorgtrajecten. Vanaf 2022 werkt het eigen risico voor ggz-behandelinge... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel leze

De Rookvrije Gehandicaptenzorg; wat betekent dat

  De Rookvrije Gehandicaptenzorg; wat betekent dat Aandachtspunten gehandicaptenzorg bij begrotingsbehandeling VWS Webinar 'Gamen: hobby of probleem?' In coronatijd zijn jongeren vaker en langer gaan gamen. Steeds meer ouders maken zich zorgen over hoe vaak en hoeveel hun kinderen gamen. Tijdens het webinar 'Gamen: hobby of probleem?' op maandag 8 november van 19.30 tot 20.30 uur krijgen ouders tips over hoe om te gaan met het gamegedrag van hun kinderen. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Wetenschappelijk advies over Hepatitis B en badbevalling

  Wetenschappelijk advies over Hepatitis B en badbevalling 25 oktober 2021 Geeft een badbevalling van een vrouw met een Hepatitis B-infectie (of HBV-infectie) een verhoogd risico op infectie van de baby? En zijn er extra risico's voor de ...Lees verder Vergoeding speciaal voor u gemaakte medicijnen in 2022 De zorgverzekeraars hebben bekendgemaakt welke apotheekbereidingen zij vanaf 1 januari 2022 niet meer vergoeden en welke alleen onder bepaalde aanvullende voorwaarden. Uitnodiging commentaarfase conceptmodule COVID19 en zwangerschap Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Speeksel vertelt dat we ouder worden

  Speeksel vertelt dat we ouder worden Er blijken 21 chemische verbindingen in het speeksel significant gerelateerd aan leeftijd. Deze zouden gebruikt kunnen worden voor het opsporen van beginnende ouderdomsziekten, afname van orale functies of orale pathologie. Technologie als hulpmiddel bij zeer complexe zorgvragen? Zo ja, hoe? Dat onderzoeken de Innovatie-impuls Gehandicaptenzorg en Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) samen. In een pilot met zes CCE-consultaties voegen ze 'technologie' toe aan de... LIVE with Dr Tedros at #WHS2021: Building the World's Pandemic and Epidemic Intelligence Ecosystem Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

De meest ideale rol van een system integ...

  De meest ideale rol van een system integ... De automatisering in h... Intelligente automatisering voor duurzaa... Op basis van een promo... Hoe wordt geleverd wat afgesproken is? ... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

ADHD en psychische klachten gaan vaak samen

  ADHD en psychische klachten gaan vaak samen 25 oktober 2021 –  Als je ADHD hebt, kost het je waarschijnlijk meer tijd en moeite om een taak af te krijgen dan iemand zonder ADHD. Hier kan je erg moe en gestrest van worden. Als je lang rondloopt met ADHD zonder er hulp bij te krijgen, zou dit zelfs kunnen leiden tot een burn-out... Lees verder... Het bericht ADHD en psychische klachten gaan vaak samen verscheen eerst op . Sterkere band met natuur bevordert mentale welzijn van kinderen 23 oktober 2021 –  Kinderen die tijdens de lockdown sterker verbonden waren met de natuur, hebben minder gedragsproblemen en emotionele zorgen. Dat blijkt uit Brits onderzoek. De resultaten versterken het idee dat natuur een belangrijke rol kan spelen in de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen. Uit de studie, van de Universiteiten van Cambridge en Sussex, bleek ook... Lees... E-health intervent

Wijsheid van een slak - Blog Berthilde van de Loosdrecht

  Wijsheid van een slak - Blog Berthilde van de Loosdrecht Dag van de levensvragen - Blog Kitty Nijboer Digitale praktijkmiddag over SOLK bij kinderen en jongeren Veel zorg- en welzijnsprofessionals vinden de zorg voor kinderen of jongeren met Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK) lastig en uitdagend. Op 23 november om 15.30-18.00 uur organiseert ROS Proscoop, samen met de partners van Zie mij nu, een online praktijkmiddag. Tijdens deze middag krijgt de professional praktische tips, tools en inzichten. Handvatten om gelijk mee... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Woonbegeleider Zeeland

  Woonbegeleider Zeeland Medicinale kracht van voeding lijkt op werking geneesmiddelen Voedingsstoffen kunnen een vergelijkbare werking hebben als geneesmiddelen. Dat concluderen farmacologen van de Universiteit Utrecht in een omvangrijke review. Meer aandacht voor de medicinale werking van voeding kan volgens de onderzoekers helpen om veel gerichter diëten te ontwikkelen die bepaalde aandoeningen tegengaan of voorkomen. Ontstekingsreacties De wetenschappers inventariseerden ruim... Koninklijke aandacht voor winnaar Appeltje van Oranje Vriendendiensten Deventer en pilot ggz-Wachttijden Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Psycholoog zegt ruim 100 mensen zelfdodingsmiddel te hebben gegeven

  Psycholoog zegt ruim 100 mensen zelfdodingsmiddel te hebben gegeven De Brabantse psycholoog Wim van Dijk heeft aan meer dan honderd mensen een zelfdodingsmiddel verstrekt. Dat zegt hij zaterdag in een interview met de Volkskrant. Het gaat om het zogeheten Middel X. Volgens de krant is het voor het eerst dat iemand die het zelfdodingsmiddel verstrekt zich in Nederland kenbaar maakt. LIVE with Dr Tedros at the World Health Summit opening. #WHS2021 Huisarts in Staphorst vaccineert mensen in het geniep Een huisarts in Staphorst zegt in de Volkskrant dat hij bij patiënten thuis langsgaat om hen "stiekem het vaccin te geven". Volgens hem is in de Bijbelvaste Overijsselse gemeente het taboe op vaccineren nog altijd erg groot. "Ik heb patiënten die zich wel willen laten prikken, maar doodsbang zijn voor het oordeel van de gemeenschap. Daarom ga ik binnenkort bij