Doorgaan naar hoofdcontent

Webinar Griepvaccinatie voor zorgverleners

 
Webinar Griepvaccinatie voor zorgverleners


Zorgen GGZ stapelen zich op ondanks hogere winsten in 2021
jeugdzorgaanbieders, winsten

13 september 2022 – Na een forse stap terug in het eerste coronajaar, laat de GGZ als sector in 2021 een opmerkelijk herstel zien. GGZ-organisaties boekten vorig jaar samen een positief resultaat van maar liefst € 234 miljoen. De winst is daarmee meer dan verdubbeld ten opzichte van 2020, toen het resultaat nog  € 110...

Het bericht Zorgen GGZ stapelen zich op ondanks hogere winsten in 2021 verscheen eerst op .Nivel: meer antidepressiva bij jonge vrouwen. Maar wat betekent dat?
Begin 2021, tijdens de tweede lockdown in verband met de coronapandemie, nam het voorschrijven van geneesmiddelen tegen angst en depressie bij jongeren toe. Begin 2022, na opheffing van de coronamaatregelen, zien we nog altijd meer voorschrijvingen van deze middelen bij jonge vrouwen. Dit blijkt uit de derde meting van het Nivel naar voorschrijvingen van psychofarmaca in coronatijd.Volgens het Nivel lijkt het er op dat de negatieve psychische gevolgen van de coronapandemie en de maatregelen ter verspreiding van corona lang aanhouden, en vooral invloed heeft op jongeren. Mogelijk spelen ook andere factoren een rol, schrijft het Nivel, zoals moeite met het...


Xylitol-kauwgom vermindert vroeggeboorte bij studie in Malawi
Het is bekend dat kauwgom met xylitol tandbederf voorkomt, maar het kan daardoor mogelijk ook vroeggeboorten verminderen en het geboortegewicht verbeteren. Dit blijkt uit een studie bij meer dan 10.000 vrouwen in Malawi die is gepubliceerd in het American Journal of Obstetrics & Gynecology.


Publicatie Behandeladvies Geriatrische Revalidatie na COVID-19
Het behandeladvies Post-COVID-19 (Geriatrische) revalidatie is herzien en onder de naam Behandeladvies Geriatrische Revalidatie na COVID-19 gepubliceerd.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.