Doorgaan naar hoofdcontent

Steeds minder coronapatiënten belanden om klachten in ziekenhuis

 
Steeds minder coronapatiënten belanden om klachten in ziekenhuis
Na het aantal positieve coronatests daalt nu ook het aantal ziekenhuisopnames wegens corona steeds sneller. In de afgelopen week waren bij 431 mensen de klachten zo erg dat ze in een ziekenhuis werden opgenomen, tegen 647 in de week ervoor. Dat betekent dat de instroom vanwege corona in een week tijd met 33,4 procent is gedaald.


Eierstokkanker beter in beeld met hyperspectrale camera

Bij Erasmus MC kunnen chirurgen straks tijdens een operatie precies zien waar gezond weefsel ophoudt en tumorweefsel begint. Dat kan dankzij een hyperspectrale camera, die uitgerust is met software die ingenieur Nick van de Berg samen met collega ingenieur Laurie van Weerd ontwikkelde. Dankzij deze state of the art camera kunnen chirurgen binnenkort, in het geval van bijvoorbeeld eierstokkanker, nog nauwkeuriger het tumorweefsel verwijderen en gezond weefsel sparen.

Het bericht Eierstokkanker beter in beeld met hyperspectrale camera verscheen eerst op ICT&health.Ook België waarschuwt nu voor tandartstoerisme
Eerder publiceerde TandartsPrakijk al over risicovolle mondzorgbehandelingen in het buitenland en onlangs schreef ook de Telegraaf hierover. Nu waarschuwen ook Belgische en Britse instanties voor risicovol medisch toerisme.


Ex-medewerkers Emergis: 'Sluiting afdeling was gevolg van totaal verziekte werksfeer'
Dat de afdeling Kind en Jeugd moest sluiten, was niet zozeer het gevolg van personeelsgebrek, maar het gevolg van een 'totaal verziekte werksfeer', die Emergis grotendeels aan zichzelf te danken heeft. Dat zeggen verschillende ex-medewerkers van Emergis tegen Omroep Zeeland. 'Emergis heeft er zelf een zooitje van gemaakt'Omroep Zeeland heeft de oud-medewerkers die allemaal verschillende jaren op de afdeling Kind en Jeugd hebben gewerkt als behandelaar of als verpleegkundige hebben de afgelopen tijd uitgebreid gesproken. Volgens hen zijn het vooral de vele wisselingen in personeel op de werkvloer en leidinggevenden droegen bij aan een verziekte werksfeer.AanmeldpauzeIn mei stelde Emergis een...


KenMed - websites met objectieve informatie over psychofarmaca

Er wordt door Nederlanders flink gegoogled1 naar gezondheidsinformatie en er zijn aanwijzingen dat gebruikers van psychofarmaca ook naar informatie zoeken op Google. Op het internet is het niet makkelijk om betrouwbare, goed leesbare informatie te vinden tussen de wirwar van forums, meningen en ervaringen. Vroeger waren er voor informatie over psychofarmaca papieren patiëntfolders te vinden in wacht- en spreekkamers, maar die zijn op weinig plekken nog te vinden. Het Kennisplatform Medicatie in de Psychiatrie lanceerde daarom recent vijf websites over medicatie die in de psychiatrie veel wordt voorgeschreven.Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.