Doorgaan naar hoofdcontent

Vervolgonderzoek gewenst naar gezondheidsrisico’s microplastics

 

 
 
 
Vervolgonderzoek gewenst naar gezondheidsrisico's microplastics
Lees in dit artikel dat de impact van nano- en microplastics op de menselijke gezondheid nog grotendeels onbekend is. Vervolgonderzoek is daarom gewenst. Want al decennialang komen mensen in hun leefomgeving via de lucht, water en voeding in aanraking met deze kleine plastic deeltjes die variëren in grootte van nano- tot micrometers. 
 
 
Save the date: ECG 2022
Save the date: op 17 & 18 juni 2022 vindt het ECG congres 2022 plaats in Edinburgh, Schotland. De European College of Gerodontology (ECG) is in 1990 opgericht om een Europees forum te bieden voor diegenen die interesse hebben in de Gerodontologie. Meer informatie over het ECG en het congres vindt u hier. 
 
 
Aanbesteding Maatwerkvoorziening Huishoudelijke Ondersteuning
De5 gemeenten (Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Rucphen en Zundert) zullen naar verwachting de Aanbesteding Maatwerkvoorziening Wmo Huishoudelijke Ondersteuning op 15 november publiceren op TenderNed. 
 
 
'We moeten de wereld overtuigen van de waarde van diëtetiek'
Diëtisten kunnen het verschil maken in de gezondheid van mensen op persoonlijk en maatschappelijk niveau, en de wereld moet hiervan overtuigd worden. Daarvoor is wetenschappelijk bewijs nodig. Dat stelt buitengewoon hoogleraar diëtetiek Marian de van der Schueren aan de Wageningen University & Research. Op donderdag 11 november 2021 sprak zij haar inaugurele rede uit, met [...] The post 'We... 
 
 
Autonomie versterken helpt angststoornissen te verminderen
15 november 2021 –  In Nederland ontwikkelt ongeveer één op de vijf mensen tijdens hun leven een angststoornis. De meest gangbare behandeling, cognitieve gedragstherapie (CGT), is effectief, maar niet voor iedereen. Therapie die gericht is op het versterken van autonomie – het vermogen om je eigen behoeften, wensen en meningen te voelen, te uiten, en... Lees verder... Het bericht...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.