Doorgaan naar hoofdcontent

Verslag Algemene Ledenvergadering 12 november

 

 
 
 
Verslag Algemene Ledenvergadering 12 november
12 november 2021 Vanochtend vond de Algemene Ledenvergadering plaats. Deze was bij te wonen via een livestream en niet zoals eerder gehoopt fysiek met elkaar. Het was een ...Lees verder 
 
 
Vanaf 19 november booster voor ouderen en zorgpersoneel
Ouderen en zorgpersoneel met direct patiƫntencontact kunnen vanaf volgende week vrijdag een boosterprik tegen het coronavirus krijgen. Inwoners van zorginstellingen vanaf de week daarna. Dat heeft demissionair zorgminister Hugo de Jonge vrijdag bekendgemaakt. Eerder mikte het kabinet op begin december om te beginnen met de boosterprikken. 
 
 
RIVM verwacht nog 18.000 coronapatiƫnten in ziekenhuis, zegt De Jonge
Het RIVM denkt dat er nog 18.000 mensen met corona in het ziekenhuis kunnen komen. Daarvan komen er 3500 op de intensive care. Dat kan de zorg niet aan, zegt demissionair coronaminister Hugo de Jonge. "De gevolgen zijn te groot." Door maatregelen te treffen, hoopt het kabinet dit aantal coronapatiƫnten te spreiden, zodat ze niet tegelijk in het ziekenhuis belanden. 
 
 
Corona: strengere regels om contacten te beperken
Het kabinet heeft op vrijdag 12 november 2021 bekend gemaakt dat vanaf zaterdag 13 november 18.00 uur strengere maatregelen gelden in Nederland. Dit is nodig om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. De maatregelen zijn erop gericht om het aantal contactmomenten per dag te verminderen. Daarbij gaat het dagelijks... 
 
 
Kabinet wil ondernemers keuze laten tussen 2G en 3G
Het demissionaire kabinet wil ondernemers de keuze geven of zij alleen mensen binnenlaten die beschermd zijn tegen het coronavirus door een vaccinatie of recente besmetting (2G), of ook mensen die door middel van een test laten zien dat zij niet besmet zijn (3G). Die keuzevrijheid is met name bedoeld voor de horeca, en heeft wel gevolgen voor de overige spelregels.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.