Doorgaan naar hoofdcontent

Computerchips geïnspireerd op de werking van ons brein

 

 
 
 
Computerchips geïnspireerd op de werking van ons brein
Rekenen en informatie verwerken zoals onze hersenen dat doen – dat zou een enorme revolutie betekenen voor alles waarvoor we nu klassieke computers inzetten. Zogeheten neuromorfe computers, die qua ontwerp op ons eigen brein lijken, zijn in theorie veel efficiënter en daardoor veel zuiniger met energie. 
 
 
Onderhandelingen Cao GGZ op 18 november van start
Op 18 november starten de onderhandelingen voor een nieuwe Cao GGZ. FBZ zet onder andere in op koopkrachtverbetering, een hogere compensatie voor diensten, het terugdringen van de werkdruk en een onderzoek naar de knelpunten bij scholingsverzoeken. Omdat de huidige cao… Het bericht Onderhandelingen Cao GGZ op 18 november van start verscheen eerst op FBZ. 
 
 
Onvoldoende controle door huisarts op aanvragen laboratoriumonderzoek door assistente
Medische tuchtzaken waarbij de verantwoordelijkheden bij het stellen van de indicatie, aanvragen en opvolgen van laboratoriumdiagnostiek centraal staan zijn beperkt. Desalniettemin leveren deze tuchtzaken interessante gezichtspunten op die niet alleen relevant zijn voor de aanvrager, maar ook voor de laboratoriumspecialist. 
 
 
Controle is goed, maar vertrouwen is beter!
Toen Marc Elisen mij vijf jaar geleden vroeg of ik lid wilde worden van het bestuur van de NVKC was ik vereerd en verrast. Een beetje overrompeld antwoorde ik dat het mij wel leuk leek. Maar wacht even, portefeuille kwaliteit? Eerlijk gezegd heb ik iets meer affiniteit met de beroepsbelangen en bedrijfsvoering (tijdens mijn opleiding ben ik in beide commissies actief geweest). 'Nee, kwaliteit.'... 
 
 
Overledenen per week, provincie en gemeente, week 44, 2021
Tabellen met gegevens over het aantal overledenen onder de bevolking van Nederland per week. Uitsplitsingen naar gemeente. leeftijd, geslacht, Wlz-zorggebruikers.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.