Doorgaan naar hoofdcontent

Zelftest en app besparen kind met darmziekte ziekenhuisbezoeken

 

 
 
Zelftest en app besparen kind met darmziekte ziekenhuisbezoeken
Kinderen met chronische darmziekten kunnen met een thuistest en een bijbehorende app zelf meten hoe (on)gezond hun poep is. Daardoor hoeven ze minder vaak voor controle naar het ziekenhuis. Het UMC Groningen, dat de test heeft ontwikkeld, ziet niet alleen voordelen voor de jonge patiënten, maar ook voor de eigen organisatie. Door het systeem wordt immers schaarse ziekenhuiscapaciteit bespaard. 
 
Meer patiënten met corona in ziekenhuizen
Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is afgelopen etmaal iets toegenomen, na twee dagen van dalingen. Er liggen 658 patiënten in het ziekenhuis met covid-19: achttien meer dan zondag, aldus het LCPS. 
 
BeterDichtbij App succes bij Bravis Oncologie Centrum
Vlak voor de zomer, medio juni, startte het Bravis ziekenhuis met de BeterDichtbij App. Het ziekenhuis wil hiermee het contact, desgewenst ook via beeldbellen, tussen arts en patiënt vereenvoudigen. Afgelopen week, amper drie maanden na de start, heeft het Oncologie Centrum van het Bravis het 100e gesprek met een patiënt via de BeterDichtbij App gevoerd. De app zorgt voor betere bereikbaarheid...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.