Doorgaan naar hoofdcontent

Laat luchtfietsers en digitale kwakzalvers de toekomst van de zorg niet ondermijnen

 

 
 
Laat luchtfietsers en digitale kwakzalvers de toekomst van de zorg niet ondermijnen
Medische technologie staat of valt met het vertrouwen van de patiënt en zorgprofessionals. Dat wordt bedreigd door mooie praatjes en gebroken beloftes, waar helaas regelmatig voorbeelden van opduiken. Die verschillen weliswaar in omvang en impact, maar ze hebben gemeen dat ze innovatie in de zorg ondermijnen. 
 
211 COVID-patiënten op de IC, 462 in de kliniek; 1 verplaatsing van COVID-patiënten
Het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten in Nederland bedraagt 673, dat is een stijging van 16 patiënten ten opzichte van gisteren. Daarvan liggen er 211 op de IC, 3 patiënten minder dan gisteren. Van de COVID-patiënten liggen er 462 in de kliniek, 19 meer dan gisteren. Gisteren is er 1 bovenregionale verplaatsing van een COVID-patiënt gerealiseerd met inzet van het LCPS. Nieuwe opnames... 
 
Zes coronastudies FMS goedgekeurd door ZonMw
Alle zes onderzoeksvoorstellen voor een betere covid-behandeling die de FMS bij ZonMw heeft ingediend, zijn gehonoreerd. "Een mooi resultaat en een belangrijke stap in het ontwikkelen van kennis waarmee we covid-19 patiënten steeds beter kunnen behandelen", aldus Majon Muller, voorzitter van de multidisciplinaire wetenschapscommissie covid-19 van de Federatie.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.