Doorgaan naar hoofdcontent

Geef kind advocaat als uithuisplaatsing dreigt, adviseert RSJ

 

 
 
Geef kind advocaat als uithuisplaatsing dreigt, adviseert RSJ
Als een kind uit huis dreigt te worden geplaatst door de jeugdbescherming, zou dat kind automatisch hulp moeten krijgen van een gespecialiseerde advocaat. Voor ouders is die hulp er al, maar "dit zou ook beschikbaar moeten zijn voor kinderen", stelt de de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) in een advies aan de overheid. Die wil veranderingen doorvoeren in de jeugdzorg. 
 
'Voor efficiencyslag hebben we KIK-V hard nodig'
"KIK-V helpt ons enorm in de efficiencyslag die wij willen maken. Het lijkt me prachtig als we straks met één druk op de knop allerlei gegevens tevoorschijn kunnen halen." Joke Verbaan, kwaliteitsadviseur bij woon- en (verpleeghuis)zorgorganisatie Groot Hoogwaak in Noordwijk, is enthousiast over haar – vroege – deelname aan KIK-V. 
 
Medische zoekmachine ICPC is vernieuwd
Het NHG vertaalt het ICPC internationaal codestelsel voor gestandaardiseerd vastleggen van klachten en diagnoses naar de Nederlandse huisartsenzorg. Onlangs is de NHG-ICPC-1-zoeker geüpgraded en de intelligentie ervan flink verbeterd. Dit leidt tot betere zoekresultaten in de zoeker op nhg.org, en in de toekomst ook in het HIS. Daarnaast is ook het uiterlijk opgefrist.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.