Doorgaan naar hoofdcontent

Eerste pilot uitwisseling medicatiegegevens met tandarts

 

 
 
Eerste pilot uitwisseling medicatiegegevens met tandarts
De eerste van drie pilots voor uitwisseling van medicatiegegevens tussen apotheken en tandartspraktijken is afgelopen week van start gegaan. Het gaat om de Nijmeegse tandartspraktijk De Oversteek en twee apotheken uit dezelfde stad. De drie pilots hebben als doel om het opvragen van het overzicht van medicatieverstrekkingen bij apotheken voor de tandartspraktijk mogelijk te maken. Het bericht... 
 
Gezondheidsraad brengt advies uit over extra coronaprik
De Gezondheidsraad komt dinsdag met een advies aan het kabinet over het al dan niet aanbieden van een extra coronavaccinatie. Voor de meeste Nederlanders zou dat dan de derde prik zijn, voor mensen die in eerste instantie het Janssen-vaccin kregen de tweede. Voor het kabinet wegen adviezen van de onafhankelijke raad altijd zwaar mee in de besluitvorming. 
 
Tongriempje klieven: 'Vaak wordt er te licht over gedacht'
Door een te kort tongriempje kan een baby gehinderd worden in het drinken aan de borst. Maar ook zouden kinderen op latere leeftijd moeite kunnen krijgen met simpele dingen als eten, spraak of tongzoenen. In sommige gevallen is het dan ook nodig het tongriempje te knippen, ofwel te klieven. Wanneer is het tongriempje klieven ├ęcht nodig, en is het zo onschuldig als het lijkt?


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.