Doorgaan naar hoofdcontent

Corona-apps van de overheid staan op miljoenen telefoons

 

 
 
Corona-apps van de overheid staan op miljoenen telefoons
De app CoronaCheck is tot nu toe zo'n tien miljoen keer gedownload, en gebruikt om ongeveer 28 miljoen QR-codes aan te maken. Hoewel de app over het algemeen goed werkt, zijn er nog altijd enige technische haperingen, meldt demissionair coronaminister Hugo de Jonge. De app is belangrijk voor de versoepelingen die dinsdag werden aangekondigd. 
 
7 ziekenhuizen kunnen kritiek planbare zorg niet leveren, mede door RS-virus
Nog altijd kunnen zeven ziekenhuizen de zogeheten kritiek planbare zorg, zoals kankerbehandelingen, niet volgens planning leveren vanwege de druk op de intensive cares. Die druk wordt naast het coronavirus veroorzaakt door meer letsel bij mensen en het RS-virus, meldt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) in een advies aan het kabinet. 
 
Versoepelingen: Nederland verder open met coronatoegangsbewijs
Vanaf 25 september gaat Nederland verder zonder de verplichte 1,5 meter-maatregel. De horeca kan daardoor weer op maximale capaciteit open en alle evenementen zijn weer toegestaan. Inmiddels hebben bijna 13 miljoen mensen minimaal één vaccinatie gehad. Ruim 11 miljoen mensen zijn volledig gevaccineerd. Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis en op de intensive care is opgenomen is...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.