Doorgaan naar hoofdcontent

Uitstel voor herregistratie in verband met COVID-19

 

 
 
Uitstel voor herregistratie in verband met COVID-19
Door de coronamaatregelen zijn sommige doktersassistenten niet in de gelegenheid geweest om voldoende punten te behalen voor herregistratie in het Kwaliteitsregister of te voldoen aan de werkervaringsuren. Sinds 1 juni 2020 heeft Kabiz de regelingen omtrent herregistratie versoepeld waardoor je in aanmerking kunt komen voor Corona-uitstel. 
 
Amsterdamse patiƫnten Quin Dokters deze zomer vaker zonder huisarts
Vorige week dinsdag en vrijdag konden 14.000 patiĆ«nten niet terecht bij een huisarts van Quin Dokters. De huisartsketen kampt met een acuut tekort aan huisartsen voor de zes praktijken in Amsterdam. De vrees is dat er komende zomer zeker nog twintig  dagen volgen waarin er geen huisartsen beschikbaar zijn. Dit meldt NRC. 
 
Nederland roder op coronakaart en dat maakt zomervakantie onzeker
Op de kaart van de corona-uitbraak in Europa verandert Nederland donderdag in een rode vlek, omdat het aantal nieuwe gevallen de laatste weken explosief stijgt. Landen kunnen naar aanleiding van de nieuwe kaart van gezondheidsdienst ECDC besluiten om de regels aan te passen. Ze kunnen bijvoorbeeld strenge voorwaarden stellen aan Nederlanders die vakantie willen komen vieren.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.