Doorgaan naar hoofdcontent

Oproep GGD-GZ aan jongeren: ‘Laat je testen ook bij geringe klachten’

 

 
 
 
Oproep GGD-GZ aan jongeren: 'Laat je testen ook bij geringe klachten'
Afgelopen week zijn zeker veertig mensen, die besmet zijn met corona, aanwezig geweest in de Nijmeegse horeca. Dit is recent gebleken uit bron- en contactonderzoek. Het gaat hier om bezoekers van meerdere horecagelegenheden in het centrum van Nijmegen. GGD Gelderland-Zuid doet een dringend beroep aan bezoekers die de afgelopen week aanwezig zijn geweest in de […] The post Oproep GGD-GZ aan... 
 
 
Zes vragen over vaccinatie van kinderen
Sinds 2 juli kunnen kinderen van 12 tot en met 17 jaar ervoor kiezen om zich te laten vaccineren tegen corona. Waarom kan dat opeens? En werkt het vaccin net zo goed als bij volwassenen? NEMO Kennislink stelde 6 vragen aan Ingrid Schellens, een klinisch beoordelaar bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). 
 
 
Vermindert een coronavaccinatie long covid?
Zowel in binnen- als buitenland zijn er meldingen van mensen met long covid die opknappen na hun vaccinatie. Kan een vaccin langdurige klachten na corona verlichten? 
 
 
Nieuwe opleiding Arboverpleegkundige 
 
 
Vaccinatiebeleid aangepast
De tijd die zit tussen de eerste en tweede vaccinatie wordt volgens demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) de komende weken korter en "flexibel". Hoeveel tijd het gaat schelen, vermeldt de minister niet in zijn brief aan de Tweede Kamer. Jongeren geboren in 2008 kunnen nu gevaccineerd worden. Het Groene vinkje in de CoronaCheck-app komt pas twee weken na de laatste prik.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.