Doorgaan naar hoofdcontent

Onderzoek UMC Utrecht naar geneesmiddel tegen corona

 

 
 
Onderzoek UMC Utrecht naar geneesmiddel tegen corona
Het UMC Utrecht begint volgende week een groot internationaal onderzoek naar een geneesmiddel tegen corona. Onderzoekers testen of het middel ensovibep het herstel van corona kan versnellen en ziekenhuisopnames kan voorkomen. Het eiwit moet binnen zeven dagen na een besmetting via een infuus worden toegediend. 
 
'Directe toegang na vaccinatie is bewuste keuze'
Er is bewust voor gekozen om gevaccineerden meteen toe te laten tot evenementen en het nachtleven en niet pas twee weken na de (enige of tweede) prik, als de vaccins optimale bescherming bieden. Demissionair zorgminister Hugo de Jonge zegt vrijdag dat "een verstandige afweging is gemaakt tussen het gezondheidsrisico en wat praktisch doenlijk is". 
 
Op 13 juli tweede ronde Cao Ziekenhuizen gepland
Op 2 juli zijn de onderhandelingen voor een nieuwe Cao Ziekenhuizen van start gegaan. De cao voor 200.000 ziekenhuiswerknemers liep 1 juli af. De onderhandeldelegaties van werknemersorganisaties (FBZ, FNV, CNV en NU'91) en de werkgeversorganisatie Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ)… Het bericht Op 13 juli tweede ronde Cao Ziekenhuizen gepland verscheen eerst op FBZ.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.