Doorgaan naar hoofdcontent

Nog eens 38 miljoen voor opleiding verpleegkundig specialisten

 

 
 
 
Nog eens 38 miljoen voor opleiding verpleegkundig specialisten
VWS maakt nog eens 38 miljoen vrij voor de opleiding van verpleegkundig specialisten en physician assistants. De subsidieregeling voor deze studies wordt met een jaar verlengd tot 1 juli 2023. Van de gespecialiseerde verpleegkundige beroepen wordt een belangrijke rol verwacht bij de taakherschikking in de zorg. 
 
 
Onderzoek wijst uit: thuiswerken is een blijvertje
Nederlandse bedrijven willen ook na de coronacrisis fors inzetten op thuiswerken. Dat blijkt uit een groot onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, waaraan ruim 1.100 bedrijven met meer dan honderd medewerkers mee hebben gedaan. Ook blijkt dat bedrijven de reizen die hun werknemers blijven maken willen verduurzamen. Het onderzoek is vandaag gepubliceerd. 
 
 
Onderzoek naar werking kunstalvleesklier
Het komend jaar wordt nader onderzoek gedaan naar de werking en (kosten)effectiviteit van de bihormonale kunstalvleesklier bij mensen die leiden aan diabetes type 1. Het onderzoek wordt gecoördineerd vanuit het UMC Utrecht met financiering van Zorginstituut Nederland en ZonMw via de Subsidieregeling veelbelovende zorg. Doel van het onderzoek is onder andere te komen tot een advies of de... 
 
 
Laten we de monden van ouderen in de thuiszorg niet vergeten
Volledig weggecarieerde kiezen, jarenoude plak- en tandsteenresten, abcessen rondom implantaten: deze problemen zien we bij 80 procent van de kwetsbare ouderen als zij de zorginstelling binnenkomen. Het zijn de gevolgen van het ontbreken van goede mondzorg in de thuiszorg. 
 
 
Zorgkosten gaan weer richting oude normaal
De kosten in de Zorgverzekeringswet (Zvw) lijken weer op een normaal niveau te komen in de loop van 2021. Vergeleken met 2020 dalen de verwachte extra coronakosten. De geleverde zorg lijkt in sommige sectoren weer terug te keren naar het niveau van vóór de coronacrisis. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van de ZorgCijfers Monitor over het eerste kwartaal van 2021 van Zorginstituut Nederland.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.