Doorgaan naar hoofdcontent

‘Muziektherapie op intensive care zorgt voor gezondheidswinst’

 

 
 
'Muziektherapie op intensive care zorgt voor gezondheidswinst'
Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) gaat de inzet van muziektherapeuten op de intensive care (IC) uitbreiden. Uit een pilot blijkt dat de inzet van muziek de zorg op de IC versterkt. Artsen, verpleegkundigen maar ook patiënten en hun naasten zijn zeer positief. 
 
Kamer komt woensdag terug van reces voor debat over coronavirus
De Tweede Kamer komt woensdag terug van reces voor een debat over het coronavirus. Het was eigenlijk niet de bedoeling dat er zo snel weer over het virus gesproken zou worden, maar nu komt het parlement naar aanleiding van een nieuwe coronabrief van demissionair zorgminister Hugo de Jonge toch weer bijeen. Dat heeft de dagelijkse leiding van de Kamer zaterdagmiddag bevestigd. 
 
Vijfmaal wat te doen bij digitale implementatie
Wéér een blog over de implementatie van digitale diensten in de zorg? Ik hoor het jullie bijna denken. Is alles hierover niet inmiddels geschreven? Wat kan ík er nog aan bijdragen? Nog genoeg, zo blijkt. De afgelopen tien jaar heb ik bij inmiddels tien ziekenhuizen implementatietrajecten mogen begeleiden of aanschouwen. Naast dit persoonlijke momentum, is het in het zorglandschap nu ook meer dan...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.