Doorgaan naar hoofdcontent

Mensen kunnen na eerste AstraZeneca-prik kiezen voor tweede prik met Pfizer

 

 
 
Mensen kunnen na eerste AstraZeneca-prik kiezen voor tweede prik met Pfizer
Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid biedt mensen de gelegenheid om na een eerste keer AstraZeneca daarna een vaccin Pfizer te krijgen. De Gezondheidsraad gaf maandag groen licht om deze vaccins te kunnen combineren, het zogenoemde heteroloog vaccineren. Het gaat dan vooralsnog om mensen die eerder AstraZeneca kregen en als tweede prik een Pfizer-vaccin willen. Uit recent Brits onderzoek... 
 
Herstelplan verpleegkundigen en verzorgenden richt zich op mentaal herstel
In het herstelplan van NU'91 voor verpleegkundigen en verzorgenden worden aanbevelingen gedaan voor het mentale en fysieke herstel van de beroepsgroep. Dit is volgens de beroepsvereniging noodzakelijk voordat zij beginnen met inhaalzorg. Het plan wordt naar werkgevers in de zorg en de politiek gestuurd. Dit meldt Skipr. 
 
Ggz-instelling houdt intakegesprekken zonder behandeling erna
Behandelaren van ggz-instelling PsyQ trekken aan de bel. Zij moeten van hun werkgever afscheid nemen van bestaande patiƫnten, om ruimte te maken voor nieuwe patiƫnten die meer geld opleveren. De extra intakes zorgen er namelijk voor dat de instelling aan de productienormen voldoet. Intakegesprekken kunnen gedeclareerd worden bij de verzekeraar. Dit meldt NRC.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.