Doorgaan naar hoofdcontent

Jeugdhulppartijen slaan handen in een voor betere continuïteit jeugdhulp

 

 
 
Jeugdhulppartijen slaan handen in een voor betere continuïteit jeugdhulp
Na anderhalf jaar intensieve samenwerking ondertekenden de Branches Gespecialiseerde Zorg voor Jeugd (namens Jeugdzorg Nederland, de Nederlandse ggz, de VGN en VOBC), de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de ministeries van Justitie en Veiligheid en Volksgezondheid (ook namens de Jeugdautoriteit) op 1 juli het convenant 'Bevorderen Continuïteit Jeugdhulp'. Partijen maken afspraken waarmee... 
 
Meerderheid jongeren wil vaccinatie tegen coronavirus
Maar liefst 72 procent van de jongeren tussen twaalf en achttien staat positief tegenover vaccinatie tegen het coronavirus. Dat zegt het RIVM op basis van eigen onderzoek. "De redenen daarvoor zijn vergelijkbaar met die bij volwassenen: de eigen gezondheid willen beschermen, anderen willen beschermen en om van de maatregelen af te zijn." 
 
Meer kinderen seksueel uitgebuit in eigen omgeving
Het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) van Fier kreeg in 2020 via Chat met Fier 143 meldingen van minderjarige slachtoffers van seksuele uitbuiting. Van hen was een op de vijf jonger dan 16 jaar. Bij een op de zeven waren eigen (stief)ouders bij de uitbuiting betrokken, een stijging vergeleken met 2019.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.