Doorgaan naar hoofdcontent

De ggz-beroepengids voor dummy’s

 

 
 
De ggz-beroepengids voor dummy's
Werken in de ggz, door de ogen van een buitenstaander Laat me vooropstellen: ik ben een relatieve leek in de ggz. Ik heb wel een aantal keer met een psycholoog gesproken, vanwege een aantal hoogoplopende conflicten waar ik bij betrokken was, maar daar is het bij gebleven. Hoewel, nu ik dit blog aan het schrijven ben, vraag ik me af of het wel een psycholoog was, of één van die andere talloze... 
 
Vesrtijfd van angst
De duivel komt mij halen... Het is maart 2010. In een isoleercel in de kliniek lig ik op verhoging met een mat erop, het lijkt op een soort kist, ik heb het idee dat er een geheime trap onderligt, die naar een afgesloten martelruimte leidt. Ik hoor beneden mij: gestommel, voetstappen en stemmen. Buiten zie een groepje Molukse mensen lopen en in het naastliggende gebouw verdwijnen, doodsbang... 
 
Het veelkoppige monster dat armoede heet
De tegenstrijdigheid tussen armoede en zelfredzaamheid "Wees die realistische Nederlander die opstaat en zijn verantwoordelijkheid neemt als het erop aankomt. En dat is nu." – Woorden van premier Rutte uit zijn persconferentie van afgelopen oktober. Achter deze oproep tot verantwoordelijkheid gaat een neoliberaal mensbeeld schuil, namelijk dat van de zelfredzame burger die verantwoordelijk...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.