Doorgaan naar hoofdcontent

Beantwoording Kamervragen in VSO over steunpakket voor sociaal en mentaal welzijn en leefstijl in coronacrisis

 

 
 
Beantwoording Kamervragen in VSO over steunpakket voor sociaal en mentaal welzijn en leefstijl in coronacrisis
Antwoorden van minister De Jonge en staatssecretaris Blokhuis op vragen over het steunpakket gericht op sociaal en mentaal (psychisch) welzijn en leefstijl in de coronacrisis. De vragen zijn gesteld door de vaste Tweede-Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in een schriftelijk overleg (VSO) met beide bewindspersonen. 
 
Jacobine Geel nieuwe voorzitter College voor de Rechten van de Mens
Jacobine Geel wordt de nieuwe voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens. Ze volgt Adriana van Dooijeweert op, die de functie sinds 2015 bekleedde. Geel geeft nu leiding aan de brancheorganisatie de Nederlandse ggz, en is ook bekend als presentatrice. 
 
Snelle toename besmettingen dwingt tot maatregelen in de zomer
Nadat op 26 juni bijna alle deuren zijn geopend, is het aantal besmettingen in Nederland sneller gestegen dan voorzien. De meeste mensen raakten besmet op plekken waar grote groepen mensen feesten en uitgaan. Deze toename heeft nu nog geen gevolgen voor het beschermen van de kwetsbaren en de druk op de zorg. Maar zo'n grote groep besmettelijke mensen kan wel een risico zijn voor die mensen die...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.