Doorgaan naar hoofdcontent

Aantal deelnemers gecombineerde leefstijlinterventie in 7 maanden verdubbeld

 

 
 
Aantal deelnemers gecombineerde leefstijlinterventie in 7 maanden verdubbeld
In 7 maanden is het aantal deelnemers aan de gecombineerde leefstijl interventie verdubbeld van 8.646 unieke deelnemers naar 17.890 deelnemers. Deze verdubbeling geldt ook voor het aantal declaraties dat is ingediend bij zorgverzekeraars en het totale gedeclareerde bedrag. Dit blijkt uit onderzoek van het RIVM naar de ontwikkeling van de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI), meldt het RIVM. 
 
Verhoogde bloedsuikerwaarde verhoogt kans op depressie op latere leeftijd
Schade aan de kleine bloedvaatjes in het brein en verhoogde bloedsuikerwaarden kunnen een rol spelen bij de ontwikkeling van depressie op latere leeftijd. Dat blijk uit promotieonderzoek van Anouk Geraets van het Alzheimer Centrum Limburg en De Maastricht Studie bij het Maastricht UMC+, zo meldt het Maastrichtse ziekenhuis. 
 
Vergoeding talentolk en gedifferentieerd psychiatertarief in nieuwe versie zorgprestatiemodel
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de b-release van de regels voor het zorgprestatiemodel beschikbaar gesteld. Deze regels zijn bestemd voor de ggz en de forensische zorg. In deze release zitten een aantal wijzigingen. Zo kan de inzet van de talentolk voortaan apart in rekening worden gebracht. Ook introduceren we een gedifferentieerd tarief voor de psychiater, dat afhangt van de ernst van...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.