Doorgaan naar hoofdcontent

Verloskundige, bespreek psychisch welzijn van zwangeren!

 

 
 
 
Verloskundige, bespreek psychisch welzijn van zwangeren!
23 juni 2021 – Symptomen van angst en/of prenatale depressie komen bij één op de vijf zwangere vrouwen voor. Verreweg het merendeel vindt echter dat dit bij de zwangerschap hoort. Het bespreken van het psychisch welzijn met de verloskundige kan daar verandering in brengen. Symptomen van angst en/ of depressie prenataal (SADP) wordt in de literatuur... Lees verder... Het bericht... 
 
 
Jongeren vanaf 12 jaar met medisch risico uitgenodigd voor coronavaccinatie
De eerste jongeren met een medisch risico geboren in de periode 01-01-2004 en 30-06-2009 kunnen sinds dinsdag een vaccinatieafspraak bij de GGD maken. Zij ontvangen hiervoor een uitnodiging van hun huisarts. Bij de GGD krijgen zij het vaccin van Pfizer. Met een speciale code kunnen ze online of telefonisch een afspraak inplannen. Dit meldt het RIVM. 
 
 
'Vaccinatie jongeren kan opleving corona voorkomen'
Als gezonde jongeren tussen 12 en 18 jaar oud niet gevaccineerd worden, kan dat er komend najaar toe leiden dat het aantal coronapatiënten weer enige tijd toeneemt. Als de groep wel wordt ingeënt, zal dat volgens berekeningen van het RIVM waarschijnlijk niet gebeuren. Dat zei infectieziektendeskundige Jaap van Dissel van het instituut dinsdag in de Tweede Kamer. 
 
 
Koningin Máxima bezoekt UMC Utrecht in kader van inhaalzorg
Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag een werkbezoek gebracht aan het UMC Utrecht. Het bezoek stond in het teken van inhaalzorg; behandelingen die werden uitgesteld om voorrang te geven aan opnames van patiënten met corona. Dit meldt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). 
 
 
'Richtlijn Voorlichting ADHD' staat nu online
Deze week is de 'Richtlijn Voorlichting ADHD' online gezet. Deze richtlijn is in de eerste plaats bedoeld voor (zorg)professionals die schrijven over ADHD op bijvoorbeeld websites en in voorlichtingsmateriaal. De richtlijn heeft dan ook als onderlegger gediend bij het opstellen van de voorlichtingsbrochure 'Druk, impulsief of onoplettend... ADHD?'.Maar de richtlijn is ook goed als basis te...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.