Doorgaan naar hoofdcontent

'Vaccinatie jongeren kan opleving corona voorkomen'

 

 
 
'Vaccinatie jongeren kan opleving corona voorkomen'
Als gezonde jongeren tussen 12 en 18 jaar oud niet gevaccineerd worden, kan dat er komend najaar toe leiden dat het aantal coronapatiënten weer enige tijd toeneemt. Als de groep wel wordt ingeënt, zal dat volgens berekeningen van het RIVM waarschijnlijk niet gebeuren. Dat zei infectieziektendeskundige Jaap van Dissel van het instituut dinsdag in de Tweede Kamer. 
 
Koningin Máxima bezoekt UMC Utrecht in kader van inhaalzorg
Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag een werkbezoek gebracht aan het UMC Utrecht. Het bezoek stond in het teken van inhaalzorg; behandelingen die werden uitgesteld om voorrang te geven aan opnames van patiënten met corona. Dit meldt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). 
 
Jeugdrechters: ingrijpen kabinet vereist om continuïteit jeugdbescherming te garanderen
Het kabinet moet onmiddellijk ingrijpen om de continuïteit in de jeugdbescherming te garanderen. Die dringende oproep doet de Rechtspraak in een brief aan minister Dekker (Rechtsbescherming) en staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Aanleiding is de mededeling van Jeugdbescherming Brabant (JBB) dat die instelling voorlopig geen nieuwe beschermingsmaatregelen zoals de...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.