Doorgaan naar hoofdcontent

Promovendus: ‘Investeer in langdurige data-initiatieven in de zorg’

 

 
 
Promovendus: 'Investeer in langdurige data-initiatieven in de zorg'
Zorgorganisaties moeten investeren in langdurige initiatieven voor het gebruik van data in de zorg zodat datawetenschappers en medici de tijd krijgen om van elkaar te kunnen leren en de mogelijkheden van data beter benut kunnen worden. Dit zegt onderzoeker Marthe Stevens van de Erasmus Universiteit. Zij schreef haar proefschrift over de belofte van data in de zorg. 
 
Rechtspraak: kabinet moet nu in actie komen voor jeugdzorg
De Raad voor de rechtspraak slaat alarm over de jeugdzorg en stelt dat het kabinet direct in actie moet komen. Zij ziet dat door instroomstops, kinderen die in de knel zitten niet de hulp en bescherming krijgen die ze volgens de rechter nodig hebben. 
 
Delta-variant coronavirus is deze zomer dominant, verwacht RIVM
De zogeheten Delta-variant van het coronavirus is ook in Nederland aan een opmars bezig. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) verwacht dat de variant die als eerste opdook in India in de loop van deze zomer de meest voorkomende coronavariant in ons land zal zijn. De Delta-variant is besmettelijker en verdringt de Alfa-variant (de nieuwe naam van de Britse variant) die nu nog...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.