Doorgaan naar hoofdcontent

Kind moet direct kunnen profiteren van sociale voorzieningen als kinderbijslag

 

 
 
Kind moet direct kunnen profiteren van sociale voorzieningen als kinderbijslag
Het systeem van sociale voorzieningen en toeslagen zoals de kinderbijslag of het kindgebonden budget moet op de schop, zodat kinderen daadwerkelijk profiteren van sociale zekerheid. Daartoe roept kinderrechtenorganisatie Save the Children vandaag op. Nog te vaak komen sociale voorzieningen en toeslagen niet bij kinderen terecht, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Dit meldt Save the Children. 
 
Slechts drie nieuwe coronapatiënten opgenomen op IC's
Op dit moment liggen er 937 patiënten met Covid-19 op een verpleegafdeling of een intensive care. Dat zijn er 56 minder dan maandag. Zondag lagen er voor het eerst minder dan duizend coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Op de intensive cares houden nu 321 coronapatiënten een bed bezet, 22 minder dan maandag. Op de verpleegafdelingen […] 
 
'Combinatie AstraZeneca en Pfizer leidt tot betere afweerreactie'
Mensen die na een eerste prik met het coronavaccin van AstraZeneca een tweede prik met Pfizer/BioNTech krijgen, ontwikkelen een betere afweer tegen het coronavirus dan na een tweede dosis AstraZeneca. Dat stellen onderzoekers van de Universiteit van Saarland in Duitsland in een voorlopige publicatie.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.