Doorgaan naar hoofdcontent

Voorgestelde reparatie wet verplichte ggz is hard nodig maar niet voldoende. NVvP, Nederlandse ggz en V&VN vragen Kam...

 

 
 
 
Voorgestelde reparatie wet verplichte ggz is hard nodig maar niet voldoende. NVvP, Nederlandse ggz en V&VN vragen Kamerleden meer aanpassingen. 
 
 
In gesprek met nieuwe aanbieders
"Door te anticiperen op ontwikkelingen, werk je samen aan een toekomstbestendige en sterke eerste lijn." Het bericht In gesprek met nieuwe aanbieders verscheen eerst op InEen. 
 
 
Advies SER: 'Jeugdzorg: van systemen naar mensen'
De jeugdzorg kan en moet op korte termijn verbeteren. Teveel kinderen en gezinnen met ernstige problemen wachten te lang op zorg, zo blijkt uit het SER-advies Van systemen naar mensen'. In het advies staan tien aanbevelingen om de jeugdzorg op korte termijn te verbeteren. 
 
 
NZa: ongeveer 69.000 gemiste ggz-verwijzingen door COVID-19
In week 19 (10 – 17 mei) waren er ongeveer 6.700 verwijzingen naar de ggz. Dit aantal is vergelijkbaar met de verwachting zonder COVID-19. De NZa schat het aantal gemiste verwijzingen naar de ggz door COVID-19 op ongeveer 69 duizend. 
 
 
Oncologienetwerk Zwolle: Nieuwe eerstelijnsnetwerken in ontwikkeling
In regio Zwolle zijn verschillende lokale oncologienetwerken gestart. De netwerken bestaan uit eerstelijns zorgprofessionals en hebben als doel om de zorg voor patiƫnten met na kanker vanuit de thuissituatie te verbeteren. Zij werken samen aan een optimaal behandelresultaat voor patiƫnten. Eind 2020 is de website van oncologienetwerk regio Zwolle gelanceerd. De website biedt een sociale...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.