Doorgaan naar hoofdcontent

VGZ stopt in 2022 met de inkoop van implantaten

 

 
 
VGZ stopt in 2022 met de inkoop van implantaten
VGZ stopt vanaf 2022 met het centraal inkopen van implantaten. Dit blijkt uit het gepubliceerde inkoopbeleid 2022 van VGZ. Een goede eerste stap naar een betere verhouding met de beroepsgroep, aldus de KNMT, die vanaf 2018 meermaals bezwaren heeft geuit tegen het centrale inkoopbeleid, dat tot veel problemen en onrust heeft geleid bij mondzorgaanbieders en patiƫnten. 
 
Melding over vermist kind voortaan toch op Burgernet
Meldingen van kinderen die zijn vermist of mogelijk in levensgevaar zijn, worden vanaf 22 juli verspreid via Burgernet van de politie en niet meer via AMBER Alert. Justitieminister Ferd Grapperhaus meldt aan de Tweede Kamer dat hij niet van plan is dit besluit terug te draaien. Achter AMBER Alert zit een bedrijf en Burgernet is van de politie zelf. Dit lokale waarschuwingssysteem is nu uitgebreid... 
 
Leefstijlcoaching: het versnellen waard
Preventie verdient volgens Kristel de Ridder, director e-business en innovation bij Mediq, een prominentere plek in het zorgstelsel. Door nadrukkelijker in te zetten op leefstijlcoaching is volgens haar veel gezondheids- en economische winst te behalen.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.