Doorgaan naar hoofdcontent

Platform Vakmanschap: Samen steeds beter worden

 

 
 
Platform Vakmanschap: Samen steeds beter worden
Om goede ondersteuning of hulp aan jeugd en ouders te bieden, werken professionals aan vakmanschap en professionalisering. Leren doen zij dagelijks op de werkvloer, in interactie met kinderen, ouders en jongeren en samen met collega's. Daaromheen zijn tal van initiatieven en organisaties actief om het leren te ondersteunen. 
 
Promotie: 'Big data in het klinisch laboratorium: een win-win situatie'
Het gebruik van Big Data in ziekenhuizen is nog maar net in opkomst. Toch kunnen datatechnieken een belangrijke bijdrage leveren aan het interpreteren van testuitslagen van het klinische laboratorium. In haar proefschrift beschrijft Saskia van Loon drie voorbeelden hoe je de toenemende complexiteit van het interpreteren van testuitslagen van het klinisch laboratorium kan vereenvoudigen door... 
 
Koemelkallergie mogelijk op te sporen met bloedtest
Jonge kinderen die mogelijk een koemelkallergie hebben, hoeven waarschijnlijk op termijn geen lang en belastend onderzoek in het ziekenhuis meer te doen. Met de huidige provocatietesten wordt bewust aangestuurd op een allergische reactie. Er wordt nu onderzoek gedaan naar een bloedtest om de allergie vast te stellen.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.