Doorgaan naar hoofdcontent

'Jeugdzorg heeft miljarden euro's extra nodig'

 

 
 
'Jeugdzorg heeft miljarden euro's extra nodig'
Er moeten de komende jaren miljarden euro's extra naar gemeenten om de jeugdzorg goed te kunnen uitvoeren. Dat heeft een arbitragecommissie geconcludeerd, melden ingewijden na berichtgeving van RTL Nieuws. De commissie boog zich over een conflict dat al jaren speelt tussen de gemeenten en het Rijk over de financiering van de jeugdzorg. 
 
Rechter: Regenboog Apotheek mag informatie rondsturen over vergoeding afbouwmedicatie
De Regenboog Apotheek, die zogeheten taperingstrips maakt waarmee patiĆ«nten antidepressiva verantwoord af kunnen bouwen, heeft een rechtszaak gewonnen van verzekeraar VGZ. In Nederland krijgen jaarlijks meer dan een miljoen mensen een antidepressivum voorgeschreven. Een deel lukt het niet om te stoppen omdat ze bij het afbouwen onttrekkingsverschijnselen krijgen. Die kunnen variĆ«ren van... 
 
Een schip met goud uit een sprookje
Een gezonken schip uit de achttiende eeuw dat voor Finland op de zeebodem ligt en tjokvol Nederlandse kunstschatten zit. Deze Vrouw Maria is de hoofdpersoon waarover hoogleraar politicologie Gerald Easter (Boston College) en reisboekauteur Mara Voorhees een zeer spannend boek schreven.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.