Doorgaan naar hoofdcontent

Erik Gerritsen: ‘Versnel digitalisering in regionale leeromgeving’

 

 
 
 
Erik Gerritsen: 'Versnel digitalisering in regionale leeromgeving'
"Om de zorg verder te digitaliseren moet er veel in de regio gebeuren. Die beweging kunnen we versnellen als zorgbestuurders, zorgverzekeraars, gemeenten, zorgprofessionals en patiënten niet alleen samen vergaderen, maar elkaar ook ontmoeten in een lerende omgeving", stelt Erik Gerritsen. Dit next level van zijn adagium 'the whole system in the room' is de droom die hij heeft bij zijn afscheid... 
 
 
Roodharigen hebben andere gevoeligheid voor pijn
Op de vraag waarom mensen en muizen met rood haar een andere gevoeligheid hebben voor bepaalde soorten pijn dan andere mensen en muizen is een antwoord gevonden. 
 
 
Corona-update voor huisartsenorganisaties
InEen, LHV en NHG werken nauw samen in de aanpak van en communicatie over COVID-19 in de huisartsenzorg. Lees de laatste berichten. Het bericht Corona-update voor huisartsenorganisaties verscheen eerst op InEen. 
 
 
'Meningsverschil arts en ouders over behandeling kind niet melden als kindermishandeling'
Bij een meningsverschil tussen arts en ouders over een behandeling van een minderjarig kind, wordt soms ten onrechte bij Veilig Thuis een melding gedaan van verdenking van kindermishandeling. Zo proberen artsen ouders te dwingen om de lijn van het ziekenhuis te volgen. 
 
 
Vervanging IT-systeem GGD GHOR in gang gezet
De vervanging van HPZone Lite, het gewraakte informatiesysteem van de GGD-GHOR, is in gang gezet. De toepassing GGD Contact zal HPZone (Lite) vervangen in de bestrijding van de pandemie, zo meldt minister Hugo de Jonge (VWS) in een Kamerbrief over de stand van zaken met betrekking tot de corona-aanpak van de overheid. Verder geeft De Jonge aan dat het via de CoronaCheck-app technisch mogelijk...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.