Doorgaan naar hoofdcontent

Blog Hugo: ‘Uitstroom aanpakken? We zullen het zelf moeten doen’

 

 
 
 
Blog Hugo: 'Uitstroom aanpakken? We zullen het zelf moeten doen'
Er komt weer een onderzoek naar uitstroom in de zorg. Dit soort onnodige onderzoeken is een vorm van uitstelgedrag, weet Hugo. 'De uitstroom van verpleegkundigen moeten we toch echt zelf aanpakken. Dus: recht je rug en verenig je binnen zorgorganisaties.´ 
 
 
Verhalen van buiten: John Nash
Wat is het verhaal achter de Amerikaanse wiskundige John Nash? Lotje schrijft: "Ondanks (of dankzij?) zijn schizofrenie won hij de Nobelprijs." Het bericht Verhalen van buiten: John Nash verscheen eerst op PsychoseNet. 
 
 
Interview met Bram over omgaan met psychosegevoeligheid
In dit interview vertelt Bram aan Liesbeth over zijn psychosegevoeligheid; Hij vertelt over wat psychosegevoeligheid voor hem betekent. Het bericht Interview met Bram over omgaan met psychosegevoeligheid verscheen eerst op PsychoseNet. 
 
 
Zuyderland werkt wachtlijsten versneld weg via proef
De ziekenhuizen van Zuyderland in Sittard en Heerlen zijn een proef gestart om achterstanden bij niet-corona-gerelateerde ingrepen versneld terug te dringen. Momenteel is er een achterstand van ruim 5000 ingrepen als gevolg van corona. Door patiënten zo snel mogelijk na de ingreep naar huis te sturen, konden er afgelopen week 25 extra operaties worden uitgevoerd. 
 
 
Nederlandse Labcodeset: derde versie beschikbaar


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.