Doorgaan naar hoofdcontent

Vrijwilligersnetwerk ‘2 uur voor corona’ biedt zorgprofessionals luisterend oor

 

 
 
Vrijwilligersnetwerk '2 uur voor corona' biedt zorgprofessionals luisterend oor
Zorgprofessionals aangesloten bij de Netwerken Integrale Kindzorg kunnen voor een luisterend oor terecht bij rouw- en verliesbegeleiders en geestelijk verzorgers. 
 
Luisteren naar andere ouders met een zorgintensiever kind
Ben je ouder van een zorgintensiever kind? Heb je vragen over de zorg voor je kind in corona tijd en ben je benieuwd hoe andere ouders dit aanpakken? Wil je andere ouders helpen door jouw ervaringen te delen? Dan is de luistersessie van het Netwerk Integrale Kindzorg (NIK) via Zoom beeldbellen voor jou bedoeld. 
 
Gewone trombose of vaccin-trombose?
De coronavaccins van AstraZeneca en Janssen worden beide onderzocht op een zeldzame vorm van trombose. Wat zijn de verschillen met 'gewone' trombose? 
 
Artificial intelligence in de zorg krijgt boost door e/MTIC
Het Eindhovense MedTech Innovation Center (e/MTIC) geeft met zijn samenwerking van industrie, onderzoekers en klinische partners, een boost aan het gebruik van Artificial Intelligence (AI) in de zorg. e/MTIC is toegetreden […] 
 
Vernieuwd platform biedt meer steun, inzicht corona-patiënten
Mensen met langdurige klachten na corona kunnen terecht op het vernieuwde patiëntenplatform coronaplein.nu. Het platform kent nu een chatfunctie met verpleegkundigen. Daarnaast is informatie toegevoegd over andere veel voorkomende aandoeningen na corona. De vernieuwde site is een doorontwikkeling van coronalongplein.nl, waar mensen met Long Covid sinds mei vorig jaar terecht kunnen voor... 
 
Open brief Zuyderland: 'Het vaccinatie-zwabberbeleid eist zijn tol'
Het Limburgse Zuyderland ziekenhuis luidt de noodklok over het 'vaccinatie-zwabberbeleid' van de overheid in een open brief. Het ziekenhuis heeft de eerste coronapatiënt opgenomen die een Astra-Zeneca vaccin weigerde en hier nu spijt van heeft.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.