Doorgaan naar hoofdcontent

Oproep aan kabinet: vaccinatieachterstand zorgprofessionals nu snel inlopen

 

 
 
Oproep aan kabinet: vaccinatieachterstand zorgprofessionals nu snel inlopen
Er moet eindelijk een versnelling komen in de vaccinatie van zorgpersoneel. Dat stellen V&VN, NFU, NVZ en de FMS vandaag in een brief aan het kabinet. Het inlopen... 
 
FMS: 'Geef overgebleven AstraZeneca-vaccins aan de ziekenhuizen'
Omdat alleen 60-plussers nog het coronavaccin van AstraZeneca krijgen, zouden de overgebleven doses aan ziekenhuizen moeten worden gegeven. Die kunnen er dan hun eigen medewerkers mee inenten. Die oproep doet de Federatie Medisch Specialisten. Artsen en verpleegkundigen "zijn gewend om voor- en nadelen van een therapie af te wegen. Iedereen kan dan zelf kiezen of ze wel of geen vaccin willen",... 
 
Vaccinatie patiƫnten in hoogrisicogroepen
Ziekenhuis Rivierenland vaccineert net als andere Nederlandse ziekenhuizen patienten uit de medische hoogrisicogroepen. Op zaterdag 10 april hebben we rond de 190 patienten gevaccineerd. Patienten die voor deze vaccinatieronde in aanmerking kwamen ontvingen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. 
 
Geboren in of voor 1951? Maak nu alvast online een vaccinatieafspraak
Om versneld afspraken te kunnen maken, wordt nu de mogelijkheid geboden voor mensen in de leeftijdsgroep tot en met 1951 om online een afspraak te maken via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. De groep die hierbij is uitgenodigd, bestaat uit ruim 500.000 personen. Zij krijgen het vaccin van BionTech/Pfizer. De GGD heeft inmiddels 85 locaties geopend waar mensen terecht kunnen voor een vaccinatie. 
 
Valse vaccinatie-uitnodiging uit naam van RIVM in omloop
Er is momenteel een nep e-mailbericht in omloop waarin mensen namens het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu worden uitgenodigd voor een vaccinatie tegen betaling. In het bericht, dat in de vorm van e-mail wordt toegestuurd, staat dat de aanvraag voor vaccinatie in behandeling is bij Medicorps. Het RIVM benadrukt dat dit geen officieel bericht van het RIVM betreft. 
 
Huisartsen zien angst bij 60-plussers voor vaccin AstraZeneca
Huisartsen zien dat veel mensen van zestig jaar of ouder afzien van het nemen van een coronavaccin van AstraZeneca. Omdat het vaccin niet is goedgekeurd voor mensen onder de zestig, zijn ze bang dat het bij hen ook bijwerkingen kan opleveren. Huisartsen vertelden dat zaterdagavond in het tv-programma Nieuwsuur.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.