Doorgaan naar hoofdcontent

Menzis wil dat huisartsen sneller digitaliseren

 

 
 
Menzis wil dat huisartsen sneller digitaliseren
Zorgverzekeraar Menzis wil dat huisartsen sneller hun ict op orde hebben. Alle samenwerkingsverbanden op regionaal regio moeten uiterlijk 1 juli volgend jaar 'een professionele ict-inrichting' hebben. Dat is inclusief een CIO Chief Information Officer of Chief Medical Information Officer. Ze moeten tijdig een visie en strategie over digitalisering overhandigen aan Menzis. 
 
CIO en ICT managers bijeenkomst 
 
Klinieken kunnen helpen wachtlijsten ziekenhuizen weg te werken
Drie voorbeelden van klinieken die samenwerken met ziekenhuizen om wachtlijsten aan te pakken waren recent in het nieuws. Dit is hard nodig nu sommige ziekenhuizen opnieuw (een deel van) de zorg moeten afschalen door corona waardoor patiënten langer moeten wachten op hun behandeling. Door de samenwerking met klinieken kan een deel van de zorg toch doorgang vinden. 
 
Aantal opgenomen coronapatiënten in ziekenhuizen daalt voor derde dag op rij
Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is donderdag voor de derde dag op rij gedaald. In totaal zijn nu 2477 patiënten met Covid-19 opgenomen, 22 minder dan woensdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). 
 
Toezichthouder EMA kijkt naar nieuw coronageneesmiddel uit VS
Artsen krijgen over een tijdje mogelijk de beschikking over een nieuw geneesmiddel voor de behandeling van mensen die besmet zijn geraakt met het coronavirus. De Europese toezichthouder, het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), kijkt naar het coronageneesmiddel VIR-7831. 
 
Cities Hold the Key: Prioritizing Equity in the COVID-19 Recovery


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.