Doorgaan naar hoofdcontent

Mensenrechtenhof: land mag vaccinatie verplichten

 

 
 
Mensenrechtenhof: land mag vaccinatie verplichten 
 
'Innovatie-impuls geeft kleine care-organisaties een duwtje in de rug'
Dankzij het VWS-programma Innovatie-impuls kunnen ook kleinere organisaties zich met doorontwikkeling en opschaling van veelbelovende e-health bezighouden. Jos Driesprong, bestuurder bij De Haardstee, merkte dat in de praktijk toen zijn organisatie hielp de app SignaLEREN verder te ontwikkelen. 
 
Doorgaan met AstraZeneca voor 60-plussers
De Gezondheidsraad heeft de minister van VWS vandaag geadviseerd om door te gaan met het vaccineren van 60-plussers met het AstraZeneca-vaccin. Voor andere leeftijdsgroepen adviseert de raad om een van de andere vaccins te gebruiken. Een schriftelijke onderbouwing bij het advies verschijnt morgen. 
 
AstraZeneca-vaccin definitief voor 60 jaar en ouder
Het ministerie van VWS heeft zojuist laten weten dat het covid-19-vaccin van AstraZeneca alleen nog mag worden ingezet voor mensen van 60 jaar en ouder. Het aangepaste, tijdelijke beleid van afgelopen vrijdag wordt daarmee nu permanent het vaccinatiebeleid. Huisartsen kunnen dus doorgaan met het gebruik van dit vaccin voor de doelgroep van 60 jaar en ouder. 
 
Prikken met AstraZeneca voor mensen van 60 jaar en ouder gaat door
Mensen vanaf 60 jaar, geboren in 1960 of eerder, kunnen veilig een prik met AstraZeneca blijven krijgen. Mensen onder de 60 jaar ontvangen een ander vaccin. Minister Hugo de Jonge (VWS) volgt hiermee het advies van de Gezondheidsraad. Die stelt dat het risico op gezondheidsschade als gevolg van COVID-19 bij 60-plussers vele malen groter is dan het risico op de zeer zeldzame gemelde bijwerking van... 
 
Vaccinatie ziekenhuispersoneel dringend nodig


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.