Doorgaan naar hoofdcontent

Kinderen met migratieachtergrond minder vaak gevaccineerd

 

 
 
Kinderen met migratieachtergrond minder vaak gevaccineerd
De deelname aan het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht is het hoogst onder kinderen en jongeren uit gezinnen zonder een migratieachtergrond. De verschillen met jongeren uit gezinnen met een migratieachtergrond zijn het grootst bij de vaccinaties voor 14-jarigen tegen baarmoederhalskanker (HPV) en meningokokken (MenACWY). 
 
Veroordeelde directeur doet zich voor als psychotherapeut jeugd-ggz
Een voormalig gevangenisdirecteur en huidig zorgdirecteur van een jeugd-ggz-instelling doet al jaren alsof hij psychotherapeut is, terwijl hij dat niet is. Hij is in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), ondanks dat hij in 2002 is veroordeeld voor corruptie en een paar jaar geleden in de gevangenis belandde voor stalking, bedreiging en zware mishandeling. Dit meldt Skipr. 
 
Mensen geboren in 1961 krijgen deze week uitnodiging voor coronavaccinatie
Aanstaande donderdag krijgen de eerste mensen geboren in 1961 een uitnodiging voor een coronavaccinatie op de mat. Het gaat om mensen die dit jaar 60 jaar worden. Zij kunnen vanaf vandaag al online een afspraak inplannen via www.coronavaccinatie-afspraak.nl voor een vaccinatie bij de GGD. Daar krijgen zij het vaccin van Pfizer. Het gaat om bijna 250.000 mensen. Dit meldt het RIVM.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.