Doorgaan naar hoofdcontent

Huisarts nodigt 60-minners met syndroom van Down en morbide obesitas uit voor vaccinatie bij GGD

 

 
 
Huisarts nodigt 60-minners met syndroom van Down en morbide obesitas uit voor vaccinatie bij GGD
Mensen met het syndroom van Down en morbide obesitas (BMIBody Mass Index>40) onder de 60 jaar die nog niet gevaccineerd zijn, ontvangen van hun huisarts een vaccinatie-uitnodiging. 
 
Coronazelftests: waar zijn ze wel en niet voor bedoeld?
Sinds begin april zijn er coronazelftests verkrijgbaar bij apotheken en drogisterijen zoals Etos en Kruidvat. Deze zelftesten zijn niet bedoeld om te testen bij klachten of om te testen voor toegang tot een evenement. Wanneer het wel en juist niet nuttig is om thuis te testen op corona leggen we hier uit. 
 
Twiin viert 100 procent landelijke dekking
Alle Nederlandse ziekenhuizen hebben zich aangemeld om deel te nemen aan Twiin. Dit betekent volgens het samenwerkingsverband dat dit jaar al 100 procent landelijke dekking gerealiseerd is voor het uitwisselen van beelden en verslagen. Op dit moment wisselen 65 ziekenhuizen daadwerkelijk beelden en verslagen uit via de Twiin-portal van leverancier Alphatron. Ook zelfstandige klinieken kunnen zich... 
 
Ascom: vendor lock-in versus openheid
Vendor lock-in maakt een zorgorganisatie afhankelijk van zijn leverancier van ICT-producten en diensten, doordat die exclusief zijn ontwikkeld en niet gebaseerd op standaarden. Veranderen van leverancier kan dan alleen met substantiële omschakelingskosten of ongemak. Hans Rehorst pleit daarom voor open standaarden in de zorgtechnologie, zoals de 'Trauma Recovery in the Quiet ICU' en de... 
 
Media briefing on COVID-19 
 
Onderzoek naar optimale inzet van COVID-19 vaccins bij patiënten met een verzwakt immuunsysteem
Patiënten met een aangeboren afweerstoornis of een hiv-infectie hebben mogelijk een verminderde immuunrespons op vaccins. Het is van belang dat deze mensen goed beschermd worden tegen COVID-19. Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) doet mee aan twee wetenschappelijke studies die de effectiviteit van vaccins bij deze patiëntgroepen onderzoekt.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.