Doorgaan naar hoofdcontent

Help, er zit een hacker aan het echoapparaat

 

 
 
Help, er zit een hacker aan het echoapparaat
Het lijkt een nachtmerriescenario voor de zorgsector: hackers in je systemen. Maar (onder de juiste voorwaarden) is het eigenlijk een heel goed idee. Met behulp van goedwillende hackers, zogenaamde Healing Hackers, kan de sector een grote stap voorwaarts zetten op het gebied van cybersecurity. Hoe? Dat leggen Wim Hafkamp (directeur Z-CERT) en Jonathan Bouman (huisarts en hacker) uit. Het... 
 
Maak e-health begrijpelijk voor iedereen
Het gebruik van e-health heeft een enorme vlucht genomen tijdens de coronacrisis. Zo constateert zorgverzekeraar VGZ dat therapeutische gesprekken tegenwoordig circa dertig procent vaker online uitgevoerd worden dan ruim een jaar geleden. In dit artikel in een reeks over 'De vlucht van e-health' tips van Chandra Verstappen, senior adviseur en projectleider Bereiken en Betrekken en eHealth4All bij... 
 
Farmaceut MSD start grote studie naar pil tegen corona
Farmaceut MSD, in Noord-Amerika bekend als Merck, is van plan een grote studie te beginnen naar de werking van een pil tegen corona. Het geneesmiddel met de naam molnupiravir is bedoeld voor mensen die risico lopen op een ernstige vorm van Covid-19, waarbij het middel de virusniveaus moet verminderen. Dan gaat het onder anderen om mensen die lijden aan obesitas, diabetes of ouderdomskwalen. 
 
Mensen geboren in 1952 kunnen alvast afspraak maken voor coronavaccinatie
Begin volgende week ontvangen de eerste mensen uit de volgende leeftijdsgroep een uitnodiging voor een coronavaccinatie van het RIVM. Het gaat om mensen die geboren zijn in 1952. De uitnodigingen vallen vanaf dinsdag op de mat. In totaal gaat het om ongeveer 200.000 mensen. Zij krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer toegediend. Dit meldt RIVM. 
 
'Huisarts die 60-minner prikt met Astrazeneca is mogelijk gevaarlijk bezig'
Artsen die ondanks het negatieve advies van de Gezondheidsraad toch 60-minners vaccineren met AstraZeneca, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor de mogelijke schade die eruit voortkomt. Daarbij maakt het niet uit de patiƫnt instemt met vaccinatie. Hiervoor waarschuwt het collectief VvAA. Dit meldt VvAA. 
 
Zorginstituut: 'Stijging zorgkosten stabiel ondanks corona'


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.