Doorgaan naar hoofdcontent

ETZ neemt afscheid van papier

 

 
 
ETZ neemt afscheid van papier
De verpleegkundigen van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg doen de papieren werkbriefjes in de ban. Ze gebruiken voortaan de mobiele handcomputer "Zebra" waarmee ze via de Rover-app toegang hebben tot het Elektronisch Patiƫnten Dossier van de patiƫnt. 
 
Rectificatie ActiZ omtrent tweede vaccinatie na doorgemaakte COVID-19
Vrijdag berichtten we u over het beleid omtrent tweede vaccinatie na doorgemaakte COVID-19. Helaas is er door een nieuwsbericht van ActiZ verwarring ontstaan over de uitgangspunten. 
 
Mantelzorger heeft stress en wil meer steun vanuit overheid
Mantelzorgers ervaren regelmatig stress, gaan over hun eigen grenzen heen en voelen zich schuldig omdat ze niet voldoende zorg kunnen leveren. De emotionele en fysieke belasting is voor een derde van de mantelzorgers sinds corona bovendien toegenomen. 
 
Aandacht voor gevolgen covid-19 voor mensen met beperking tijdens IASSIDD-congres in Amsterdam 
 
€ 125 miljoen uit Nationaal Groeifonds naar biomedische innovatie
Het Nationaal Groeifonds stelt € 125 miljoen beschikbaar voor regeneratieve geneeskunde en een landelijke infrastructuur voor gezondheidsdata. Dat blijkt uit de eerste toekenningsronde van het Groeifonds, die vrijdag werd bekendgemaakt. 
 
Maasstad Ziekenhuis vaccineert eerste IC-verpleegkundigen
Het Maasstad Ziekenhuis is vanochtend gestart met de vaccinatie van de verpleegkundigen van de Intensive Care (IC) afdeling met het corona-vaccin van Pfizer/BioNTech....


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.