Doorgaan naar hoofdcontent

Column dermatoloog Christiaan Bakker

 

 
 
Column dermatoloog Christiaan Bakker 
 
Uitstel reactie op rappel motie-Janssen over Tijdelijke wet maatregelen covid-19
Minister De Jonge meldt dat de reactie op het rappel over de motie-Janssen later komt. Deze motie gaat over zeggenschap bij verlenging van de Tijdelijke wet maatregelen covid-19. De Tweede Kamer heeft eenzelfde brief gekregen. 
 
'Ziekenhuispersoneel in direct contact met patiƫnten' krijgt Janssen-vaccin 
 
Kuipers: advies Gezondheidsraad 'fantastisch, goed nieuws'
Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), is blij met het advies van de Gezondheidsraad om de tijd tussen de eerste en de tweede coronaprik te verlengen zodat er genoeg vaccin is om meer mensen de eerste prik te geven. "Fantastisch, goed nieuws", zei hij maandag in zijn eerste reactie. Het kan zelfs leiden tot "aanzienlijk" minder opnames, schat hij. 
 
Dinsdag duidelijkheid over prikstrategie na AstraZeneca-besluit
Dinsdag moet duidelijk worden hoe het verder moet met de vaccinatiestrategie in Nederland, nu de Gezondheidsraad heeft geadviseerd het vaccin van AstraZeneca niet meer in te zetten bij mensen jonger dan 60 jaar. 
 
Uw ziekenhuis in coronatijd: onderzoek TU Delft
De TU Delft verricht momenteel het onderzoek 'Uw ziekenhuis in coronatijd' om een beeld te krijgen van de bouwkundige, technische en meer op medewerkers gerichte maatregelen die ziekenhuizen hebben genomen […]


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.