Doorgaan naar hoofdcontent

Cijfers laten een stabiel laag beeld zien van nieuwe besmettingen in verpleeghuizen

 

 
 
Cijfers laten een stabiel laag beeld zien van nieuwe besmettingen in verpleeghuizen
Deze week is het aantal nieuwe besmettingen vergelijkbaar met vorige week. In totaal zijn deze week zijn 115 patiënten positief getest op COVID-19. Vorige week waren er 109 nieuwe positief geteste patiënten, de week ervoor werden er 183 patiënten pos ... 
 
Toezichthouder: te vroeg voor conclusies over vaccin Janssen
Toezichthouder CBG noemt het "te vroeg om conclusies te trekken" over het mogelijke risico op zeldzame bijwerkingen van het coronavaccin van het Nederlandse bedrijf Janssen. Naar aanleiding van enkele meldingen over trombose en een laag aantal bloedplaatjes in de Verenigde Staten liep al een onderzoek van het bewakingscomité van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Dat gaat door. 
 
Situatieschets COVID-19 in de regio 5 t/m 11 april 
 
Openingsplan: stap voor stap meer mogelijk
We staan op een bijzonder punt. De besmettingen met het coronavirus nemen nog steeds toe. Ook liggen er nog te veel mensen met corona in het ziekenhuis. Aan de andere kant: er worden nu snel steeds meer mensen gevaccineerd. De verwachting is dat er over een aantal weken veel minder mensen met corona in het ziekenhuis liggen. We snakken naar een samenleving zonder coronamaatregelen. En met... 
 
Santeon boekt eerste successen met vbhc-programma geboortezorg
De inzet van een value based healthcare-programma leidt bij de Santeon-ziekenhuizen tot verbeteringen in de geboortezorg. De ziekenhuizen leren van elkaar door data te vergelijken en zo de ruimte te zoeken voor verbetering. Dit leidt onder meer tot een afname van het aantal totaal rupturen bij bevallingen, zo blijkt uit de eerste rapportage van het Samen beter programma Geboortezorg. 
 
Op korte termijn ander vaccin beschikbaar voor 60-minners in plaats van AstraZeneca
Het prikken met AstraZeneca boven de 60 jaar gaat door, het vaccin is voor die doelgroep nog hard nodig. Het besluit het vaccineren met AstraZeneca onder de zestig jaar te stoppen heeft voor vijf groepen directe invloed.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.