Doorgaan naar hoofdcontent

Britse variant coronavirus toch niet dodelijker, blijkt uit studies

 

 
 
Britse variant coronavirus toch niet dodelijker, blijkt uit studies
De Britse coronavariant is volgens een nieuwe studie toch niet dodelijker dan zijn voorgangers. Ook de klachten die de Britse variant kan veroorzaken zijn niet ernstiger. Wel is die, zoals eerder ook is aangetoond, besmettelijker dan eerdere verschijningsvormen van het virus. 
 
Online editie Basisartsencongres goed bekeken
Het bericht Online editie Basisartsencongres goed bekeken  verscheen eerst op Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband. 
 
Kuipers: advies Gezondheidsraad 'fantastisch, goed nieuws'
Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), is blij met het advies van de Gezondheidsraad om de tijd tussen de eerste en de tweede coronaprik te verlengen zodat er genoeg vaccin is om meer mensen de eerste prik te geven. "Fantastisch, goed nieuws", zei hij maandag in zijn eerste reactie. Het kan zelfs leiden tot "aanzienlijk" minder opnames, schat hij. 
 
Paul Prinsen Geerligs benoemd tot LAD-bestuurslid
Het bericht Paul Prinsen Geerligs benoemd tot LAD-bestuurslid verscheen eerst op Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband. 
 
Philips gebruikt AI voor spraaktoepassingen e-health
Philips wil met Orbita, aanbieder van oplossingen voor Conversational Artificial Intelligence (AI) voor de gezondheidszorg, de volgende generatie virtuele conversatie-assistenten creëren. Zij moeten worden ingezet in toepassingen voor consumentengezondheid en patiëntondersteuning. De technologie van Orbita wordt uitgerold naar digitale gezondheidstoepassingen die de patiëntervaring verbeteren en... 
 
Innovatiefonds wil medewerkers ouderenzorg ontlasten
Ontwikkelaars van een vernieuwend concept dat bijdraagt aan arbeidsbesparing in de ouderenzorg of zelfredzaamheid thuis, kunnen voor financiële ondersteuning voortaan aankloppen bij het Innovatiefonds Ouderenzorg (IFOZ). Het gaat om innovaties op technologisch, organisatorisch en sociaal gebied. Innovaties komen na succesvolle implementatie ook beschikbaar voor andere instellingen. Het bericht...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.