Doorgaan naar hoofdcontent

Britse corona-variant niet dodelijker dan voorgangers

 

 
 
Britse corona-variant niet dodelijker dan voorgangers
De gevreesde Britse variant op het coronavirus is niet dodelijker dan zijn voorgangers en vertoont geen andere ziektesymptomen. Dat blijkt uit twee recente studies die zijn gepubliceerd in het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift The Lancet. 
 
Nictiz vernieuwt informatiestandaard Acute Zorg
Standaardeninstituut Nictiz heeft samen met partijen uit het zorgveld de berichtgeving voor digitale overdracht tussen ambulance en spoedeisende hulp (SEH) bijgewerkt. Zo moeten zorgprofessionals op de SEH sneller en beter voorbereid zijn op patiënten die per ambulance worden binnengebracht. Belangrijk als je bedenkt dat op de SEH vaak elke seconde telt, stelt Nictiz. Het bericht Nictiz... 
 
Meld je aan voor het online spreekuur Implementatie- en opschalingscoaching!
Krijg je die ene prangende vraag over de regeling Implementatie- en opschalingscoaching maar niet uit je hoofd? Wil je weten of je überhaupt in aanmerking komt voor deze subsidie? Of ben je al heel ver met jouw aanvraag, maar loop je tegen onduidelijkheden aan? Op donderdag 22 april staan de experts van Zorg voor innoveren digitaal voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden! 
 
Covid-19 fonds voor zorgpersoneel
Minister Van Ark voor Medische Zorg en Sport heeft positief gereageerd op de brief die de FNV haar en minister De Jonge gisteren stuurde over een Covid-19 fonds. Bij de FNV melden zich steeds meer medewerkers uit de sector zorg & welzijn die tijdens de eerste golf besmet zijn geraakt en nu langer dan een jaar ziek zijn. Ze kunnen tot 30% terugvallen in salaris. Ook vanuit andere sectoren... 
 
'Mensen hebben het recht om te vragen om het AstraZeneca-vaccin' 
 
CBG: te vroeg voor conclusies over vaccin Janssen
Toezichthouder CBG noemt het "te vroeg om conclusies te trekken" over het mogelijke risico op zeldzame bijwerkingen van het coronavaccin van het Nederlandse bedrijf Janssen.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.