Doorgaan naar hoofdcontent

Afrekenen met oeverloze pilots door duurzame implementatie

 

 
 
Afrekenen met oeverloze pilots door duurzame implementatie
Nieuwe technologische hulpmiddelen implementeren is een hele opgave. Dertig organisaties in de langdurende zorg kregen er ondersteuning bij in Innovatie-impuls Volwaardig Leven. Na bijna een jaar aanlooptijd zijn de meeste nu daadwerkelijk klaar voor duurzame implementatie, zegt Odile Smeets van Academy het Dorp. 
 
Hoog-risicogroepen kunnen vanaf volgende week bij GGD terecht
Minister De Jonge heeft aangekondigd dat er een oplossing is gevonden voor de vaccinatie van mensen onder de 60 jaar met het syndroom van Down en met morbide obesitas. Deze mensen kunnen door de GGD worden gevaccineerd als zij mobiel zijn. 
 
Vertrouwen in vaccinatiebeleid op dieptepunt
Het vertrouwen in het Nederlandse vaccinatiebeleid ligt op het laagste punt sinds de start van het prikken in januari. Ook het vertrouwen in de corona-aanpak van de overheid heeft een dieptepunt bereikt. Dat komt naar voren uit een dinsdag en woensdag gehouden onderzoek van EenVandaag onder 26.000 leden van het Opiniepanel. 
 
Gommers over uitstel Janssen-vaccin: niet wat je wilt horen
"Dit is niet wat je wilt horen", zegt NVIC-voorzitter Diederik Gommers over het besluit om het Janssen-vaccin voorlopig niet toe te dienen. Ongeveer 35.000 vaccins van dat bedrijf zouden versneld naar zorgmedewerkers gaan die met coronapatiƫnten in contact komen. 
 
'Vaccinatie zorgprofessionals snel hervatten, desnoods met andere vaccins'
Zorgprofessionals moeten zo snel mogelijk worden gevaccineerd, ook als daarvoor andere vaccins nodig zijn dan vooraf was bedacht. V&VN-voorzitter Bianca Buurman:... 
 
Ook tijdelijke stop Janssen-vaccin
Vaccin-ontwikkelaar Janssen heeft Nederland, net als andere Europese landen, verzocht om de geleverde Janssen-vaccins nog niet in te zetten.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.