Doorgaan naar hoofdcontent

Webinar: COVID-19 op de IC

 

 
 
Webinar: COVID-19 op de IC
Het bericht Webinar: COVID-19 op de IC verscheen eerst op Netwerk Acute Zorg Zwolle. 
 
Drie keer zo snel prikken tegen corona door betere logistiek
Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid ziet de wijze waarop mensen op de GGD XL-priklocatie in Breda worden gevaccineerd als voorbeeld van hoe dat ook elders in Nederland zou moeten. "We gaan daar in het land van profiteren. Het is een mooi voorbeeld van hoe je via logistiek maximale efficiëntie bereikt", zei hij dinsdag tijdens een werkbezoek. 
 
CWZ: snelle groei gebruik CWZ Thuis app voor diabetici
Ruim 50 patiënten met diabetes type 2 van het Nijmeegse CWZ gebruiken inmiddels dagelijks de CWZ Thuis app. Dit aantal groeit wekelijks, zo laat het ziekenhuis weten. Het CWZ lanceerde de app in de zomer van 2020. Hij wordt inmiddels ook toegepast voor mensen met COPD en hartfalen en voormalige coronapatiënten. Zorgverleners kunnen via de app op afstand meekijken met de gezondheidssituatie van... 
 
WHO: meer onderzoek naar 'ontsnapping' coronavirus uit lab
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wil verder onderzoek naar de vraag of het coronavirus uit een Chinees laboratorium stamt. WHO-baas Tedros Adhanom Ghebreyesus roept zijn deskundigen op dieper in te gaan op de theorie dat het virus uit een laboratorium is 'ontsnapt'. 
 
Geen reden AstraZeneca alleen aan 60-plussers te geven, zegt ministerie
In Nederland blijven ook mensen jonger dan 60 jaar ingeënt worden met het vaccin van AstraZeneca. Er is geen reden om alleen mensen boven de 60 jaar dit vaccin te geven, stelt het ministerie van Volksgezondheid desgevraagd. 
 
Update werkgroep Corona
31 maart 2021 De werkgroep Corona heeft belangrijke informatie geplaatst over de meerkostenregeling en het vaccineren van verloskundig zorgverleners.Lees verder


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.