Doorgaan naar hoofdcontent

Waarom de ‘kost per QALY’ niet bruikbaar is in de coronacrisis

 

 
 
Waarom de 'kost per QALY' niet bruikbaar is in de coronacrisis
Het gebruik van de 'kost per QALY' bij de besluitvorming over de corona-aanpak is theoretisch te verdedigen, en kan zelfs ethisch zijn vanuit het perspectief van de beleidsmaker. De praktische uitvoering is echter onmogelijk, aldus arts en gezondheidseconoom Mark Nuijten. 
 
Thuismonitoring zwangere vrouwen met medische indicatie
Het Geboortecentrum IJsselland is sinds kort gestart met een project dat zwangere vrouwen met een medische indicatie in staat stelt hun ongeboren baby dankzij de Sense4Baby oplossing, via thuismonitoring in de gaten te houden. Een uitkomst, met name voor zwangeren met een verhoogd risico die anders dagelijks naar het ziekenhuis moeten komen voor controle of, in sommige gevallen, zelfs opgenomen... 
 
Met een app wil het kabinet mensen meer ruimte geven
Het kabinet werkt aan een app die mensen meer vrijheid moet geven. De app moet bewijzen dat mensen negatief getest of gevaccineerd zijn. Het is niet de bedoeling dat bij het uitlezen van de app die gegevens te zien zijn. 
 
Zorgverzekeraars Nederland: zorg moet doelmatiger
Volgens voorzitter Dirk Jan van den Berg en directeur Petra van Holst van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) zit de zorg aan de grenzen van zijn capaciteit. Er moet volgens hen meer gewerkt worden aan het voorkomen van zorg, een betere ict-infrastructuur en er moet meer ruimte komen voor experimenten. De verzekerde moet centraal staan. Dit meldt Skipr. 
 
558 COVID-patiënten op de IC, 1347 in de kliniek; 4 verplaatsingen
Het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten in Nederland bedraagt 1905, 54 meer dan de vorige dag. Daarvan liggen er 558 op de IC, een stijging van 13 patiënten en 1347 in de kliniek, 41 patiënten meer dan gisteren. Gisteren zijn er 4 bovenregionale verplaatsingen met inzet van het LCPS gerealiseerd, waarvan geen IC. Vorige week verplaatsten wij de 2500ste patiënt tijdens de tweede coronagolf.... 
 
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen weer toegenomen
Na vijf achtereenvolgende dagen van dalingen, is het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen maandag toegenomen. Het totaal aantal opgenomen patiënten met Covid-19 is nu 1905, dat zijn er 54 meer dan zondag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.