Doorgaan naar hoofdcontent

Verwijzingen huisarts en behandelcapaciteit ziekenhuizen stijgen verder

 

 
 
Verwijzingen huisarts en behandelcapaciteit ziekenhuizen stijgen verder
Het aantal verwijzingen dat huisartsen voor hun patiënten hebben kunnen uitschrijven naar ziekenhuizen, zelfstandige klinieken en de ggz is de afgelopen week opnieuw toegenomen. Dat blijkt uit onze wekelijkse analyse van de data van ZorgDomein. Daarnaast geven ziekenhuizen in ons Zorgbeeldportaal aan dat het beschikbare aantal operatiekamers deze week verder toe is genomen. Dat geldt ook voor de... 
 
Hartpatiënten Nederland: stop met AstraZeneca
Hartpatiënten Nederland roept zorgminister Hugo de Jonge en het RIVM "dringend op te stoppen met het gebruik" van AstraZeneca als vaccin tegen corona. 
 
EMA positief over Janssen-vaccin
Het Europees geneesmiddelenagentschap EMA gaf donderdagmiddag een positief advies over het coronavaccin van geneesmiddelenbedrijf Janssen uit Leiden. Zodra de Europese Commissie dit bekrachtigt, zijn er vier vaccins toegelaten in Europa. 
 
Twee mijlpalen voor Anna & BeterDichtbij: 500ste beeldbelconsult en 2500ste app gesprek met specialist
Twee mijlpalen voor het St. Anna Ziekenhuis en BeterDichtbij: orthopeed Dirk Das voerde het 500ste beeldbelconsult en kinderarts Marieke Pestman het 2500ste appgesprek via de app BeterDichtbij! 
 
EMA: Waarschijnlijk geen verband AstraZeneca vaccin en trombose, onderzoek loopt
Er is op dit moment geen aanleiding om aan te nemen dat de gemelde trombosegevallen zijn veroorzaakt door vaccinatie met het vaccin van AstraZeneca. Trombose staat niet aangemerkt als een bijwerking van dit vaccin. 
 
EMA: 'Voordelen AstraZeneca-vaccin groter dan de risico's'


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.