Doorgaan naar hoofdcontent

Vaccineren met AstraZeneca-vaccin tijdelijk gepauzeerd

 

 
 
Vaccineren met AstraZeneca-vaccin tijdelijk gepauzeerd
Het ministerie van VWSMinisterie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft besloten om per direct het vaccineren met het coronavaccin van AstraZeneca tijdelijk stop te zetten. 
 
Vaccineren met AstraZeneca-vaccin tijdelijk gestopt
Tot en met 28 maart wordt het AstraZeneca-vaccin niet toegediend. Afspraken worden afgezegd, mensen die een afspraak hadden staan krijgen bericht. Directe aanleiding zijn nieuwe meldingen van mogelijke bijwerkingen uit Denemarken en Noorwegen. 
 
Vaccineren met AstraZeneca gepauzeerd
Het ministerie van Volksgezondheids, Welzijn en Sport (VWS) heeft op zondag 14 maart besloten dat het vaccin AstraZeneca tot en met 28 maart niet kan worden gebruikt. Dit besluit is ... Lees meer 
 
Ook Nederland stopt voorlopig met vaccin van AstraZeneca
Nederland stopt voorlopig met het toedienen van het vaccin van AstraZeneca. Dat laat het ministerie van Volksgezondheid zondagavond weten. Het besluit wordt genomen uit voorzorg, nadat bij mensen in andere landen die waren geprikt met het vaccin bloedproppen waren ontstaan. 
 
Kwart zorgpersoneel lijdt financiƫle schade na coronabesmetting
Negen van de tien zorgmedewerkers hebben na een besmetting met het coronavirus nog steeds fysieke klachten. Een kwart ondervindt ook financiƫle schade. Vakbond FNV vindt dat het kabinet hen financieel moet compenseren. 
 
Ketenafhankelijkheid maakt zorg kwetsbaar voor cyberaanval
De zorgsector is kwetsbaar voor cyberaanvallen als gevolg van ketenafhankelijkheid op ICT-gebied. Met name ziekenhuizen zijn afhankelijk van tientallen, soms wel 100 verschillende leveranciers. Dat stelt stichting Z-Cert. De aanbieder van cybersecurity voor de zorgsector verwijst hierbij naar een artikel van Het Financieel Dagblad over ketenafhankelijkheid uit begin maart. Verder maakt Z-Cert...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.